Kosárlabda

2020.05.11. 07:20

Elkészült a statisztika a szolnoki és berényi fiatal játékosokról

A világjárvány miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 17-én lefújta a bajnoki küzdelmeket. Bajnokot nem hirdetnek egyik nemben és korosztályban sem, és kieső csapat sem lesz.

Varga Csaba

Pallai Tamás a felnőttek közt is többször kapott lehetőséget

Fotó: Mészáros János

A felnőttekhez hasonlóan az U20-as bajnokság legmagasabb osztályában is 21 fordulót játszottak le az együttesek. A csonka szezonban a lefújáskor a húsz győzelmet számláló Alba Fehérvár (41 pont) állt az élen. A Szolnoki Olaj (37 pont) 16/5-ös mérleggel a negyedik, míg a Jászberényi KSE (23 pont) 2/19-cel a tizenharmadik helyen tanyázott a záráskor.

Természetesen az U20-asok pontvadászatában is elkészültek a statisztikai mutatók. Az összesített versenyben 145 játékost rangsorolt az MKOSZ. Közülük második lett a szolnoki Taiwo Samuel (28,65 meccsenkénti átlag), a legjobb jászberényi Kaszás Márton (22,00) a tizennegyedik helyen végzett.

A pontdobók közül Taiwo (16,47) a 14., a jászberényi Szőke Péter (16,22) pedig 15. helyezett lett. Taiwo (11,65) lett az egész mezőny legjobb lepattanózója, a berényiek közül Szőke Péter (5,33) a 38. helyet szerezte meg. A szolnokiak soraiból a legtöbb gólpasszt adó Frank Áron (5,00) a hatodik, a jászberényi Vas-Teplán Miklós (2,78) a huszonhetedik a rangsorban.

A szolnokiak közül a legtöbb percet Gilszki Erik (29,15) töltötte a pályán, mellyel a 19., a jászberényi KSE színeiben a legtöbbet Kovács Ákos (29,10) játszott, ezzel a 21. az országos rangsorban.

Reméljük, legtöbbjük a felnőttmezőnyben is játszhat majd a következő évadban, nemcsak azért, mert egy 23 év alatti kosarasnak pályán kell lennie a felnőttmeccsek első félidejében.

Taiwo (balra) lett a mezőny legjobb lepattanózója, Vas-Teplán Miklós (labdával) adta a legtöbb berényi gólpasszt
Fotó: Mészáros János
Mondhattak bármit a játékosok, Fehérvári Gergely játékvezető hozta meg a döntéseket
Fotó: Mészáros János
Az Olaj–Jászberény meccsen Andó Benedek (8-as mezben) igyekszik megállítani szolnoki ellenfelét
Fotó: Mészáros János
A felek szolnoki meccsét az Olaj nyerte 84–62-re, képünkön Mondi Richárdot (labdával) Komlósi Attila igyekszik szerelni
Fotó: Mészáros János
Pallai Tamás a felnőttek közt is többször kapott lehetőséget
Fotó: Mészáros János
Szarvas Gábor, az Olajbányász U20-as csapatának edzője mindig igyekezett jó tanácsokkal ellátni a fiúkat, akik a legtöbbször meghálálták ezt, hiszen tizenhat meccset nyertek a szezonban
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában