Kosárlabda

2020.05.04. 19:04

Ismét a nemzetközi porondon szerepel az Olaj

Soros elnökségi ülését tartotta hétfőn délután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Döntöttek többek között a női és a férfi A csoport jövő évadjának versenykiírásáról.

MKOSZ, Varga Csaba

Forrás: Shutterstock

A vírushelyzet ismeretében két kezdési dátummal, október 3-i és október 31-i kalkulál a szövetség. Ha elkezdhető a bajnokság október 3-án, akkor a férfiaknál rövidített középszakaszt tervezne kevesebb mérkőzéssel, ha csak a későbbi időpontban indulhatnak a küzdelmek, akkor nem rendeznek a következő szezonban középszakaszt. A rövidített középszakasz azt jelenti, hogy az 1-3. helyezettek, a 4-6., a 7-10., valamint a 11-14. helyezettek játszanak egymással oda-vissza. Ez a korábbinál kevesebb játéknapot jelent a csapatok számára.

Tárgyalt az elnökség a klubok nemzetközi szerepléséről. Mivel jogilag nem lehetett lezárni a 2019-2020-as bajnokságot, így az elnökség az elmúlt három szezon bajnoki szereplése alapján állította fel a sorrendet a csapatok között.

Ennek megfelelően a nőknél a Sopron indulhat az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében, míg Szekszárd, a ZTE, a Győr, a Cegléd és a PEAC nevezhet a FIBA Európa Kupába.

A férfiaknál a Falco KC Szombathely a Bajnokok Ligájába nevezhet, míg a Körmend és a Szolnoki Olajbányász kap lehetőséget a szereplésre a FiBA Európa Kupában. Mindennek feltétele, hogy a FIBA is jóváhagyja a Magyarországnak jutó, tavalyi indulási jogok számát. Azt tudni kell, hogy az Olaj az elmúlt évtizedben a tavalyi évad kivételével rendre szerepelt a nemzetközi kupaporondon.

Az MKOSZ korábbi döntését a válogatott és egyéb szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztéséről fenntartja, és a csapatoknak nem javasolja, hogy megkezdjék a szervezett edzéseket.

Pongó Máté Szolnokon

A Szolnoki Olajbányász két évadra szóló szerződést kötött Pongó Mátéval. A 27 éves, 185 centiméter magas bajai származású játékos 2018-ig a Kecskemét színeiben pattogtatott. Két éve azonban a PVSK szerződtette, 2019-ben tagja volt a bronzérmet szerző gárdának. A hátvéd mögöttünk hagyott csonka szezonban 26,6 percet tölthetett a pályán meccsenként, 7,7 pontja mellé 3,8 gólpassz társult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában