TENISZ

2020.07.27. 16:53

Szolnok megyei sikerekkel zárult a szarvasi verseny

A péntek éjszaka lehullott jelentős mennyiségű eső nem tett jót Szarvason, az Erzsébet-ligetben fekvő teniszpályák talajának, Kézsmárki Zoltán szakszerű pályamunkálatai révén 11 órától így is elkezdődhettek a IV. Venásch György-emlékverseny küzdelmei. Összesen 36 egyéni és 15 páros nevezés futott be az Ecker Roland vezette mini szervező teamhez.

V. L./beol.hu

Forrás: Shutterstock

A viharsarkiak mellett négy további megyéből érkeztek résztvevők egy jó játék reményében, és hogy megemlékezzenek az egykori csupa szív oktatóról, akinek a most pályára lépő teniszezők közül is sok köszönheti a remek alapokat.

A házigazdák három kategóriában hirdettek végeredményt. Érdekesség, hogy valamennyi Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyző sikerével zárult. A 45 éven felüliek csatározásait a szolnoki Csoma Gábor nyerte, az ennél fiatalabbak kategóriáját pedig Németh Csaba Jászapátiból. Ők ketten a párosra is összeálltak és ott sem akadtak legyőzőre. A helyieknek Samu Tamás, Gruner Benedek, Parczen Benedek és a Gyurkó Anita, Gruner Benedek duó révén jutott dobogót érő helyezés.

– Azt gondolom, hogy a színvonalra idén sem lehet panasz, hiszen rendkívül képzett játékosok tiszteltek meg bennünket – mondta el Eckert Roland. – Ezúton is szeretném megköszönni Gyurkó Anita segítségét, Venásch Zsoltnak a színes díjakat, Fabó Évának a gyönyörű plaketteket, Ludman Sándornak, hogy mindig profi versenybírónk, továbbá Pesztránszky Viktornak a kifogástalan vendéglátást. Reményeink szerint jövő nyáron folytatása következik.

Végeredmény

Férfi egyéni, 45 év felett:

1. Csoma Gábor (Szolnok), 2. Kovács Zoltán (Békéscsaba), 3. Samu Tamás (Szarvas) és Megyeri Ákos (Békéscsaba).

Férfi egyéni, 45 év alatt:

1. Németh Csaba (Jászapáti), 2. Gruner Benedek (Szarvas), 3. Parczen Benedek (Szarvas) és Hankó Bálint (Békéscsaba).

Páros:

1. Németh Csaba, Csoma Gábor, 2. Mihály István, Mihály Dániel (Békéscsaba), 3. Gyurkó Anita, Gruner Benedek (Szarvas) és Hankó Bálint, Ludman Sándor (Békéscsaba, Debrecen).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!