Vízilabda

2020.08.12. 09:13

A döntőért harcol a Szolnoki Dózsa

A hajrához érkezett a Magyar Kupa mezőnye, szerdán már az elődöntőben küzdenek a csapatok. A Szolnoki Dózsa 20.15 órakor az OSC-vel találkozik, míg ezt megelőzően, 19 órakor a másik ágon FTC–Vasas mérkőzést rendeznek. Mindkét összecsapást a margitszigeti Hajós uszodában játsszák, ahol ott lesznek az M4 Sport kamerái is.

Varga Csaba

Budapest 20200808 Vzilabda 2020 frfiak Magyar kupa MK Szolnok Honvd Fot Balogh Lszl Nemzeti Sport Nagy Viktor

Forrás: NS

Fotó: Balogh László

Három selejtezőkör után jutottak idáig a csapatok, a Szolnok és az OSC is megnyerte mind a kilenc mérkőzését. Az orvosegyetemisták nagy átalakuláson mentek át az elmúlt időszakban, még tavasszal a lét volt a tét köreikben. Aztán kiegyenesedtek a sorok, a távozó főszponzor helyére egy másik érkezett, amelynek kérése az volt, hogy csak magyarok alkossák a csapatot. A vezetőedző a játékosként a Szolnoki Dózsában is megforduló Varga Dániel, segítője pedig Kósz Zoltán lett.

Talán mondani sem kell, játékosként mindketten olimpiai bajnokok. Az együttes szakmai tanácsadója pedig nem más, mint a Szolnokhoz ezer szállal kötődő Cseh Sándor, aki edzőként minden lehető címet begyűjtött a Dózsával. Állományukról annyit, hogy Hárai Balázs, Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián tagja volt a januárban Eb-címet szerző válogatottunknak.

Nagy Viktorék a fináléba jutnának a kupában
Fotó: NS/Balogh László

Mellettük Salamon Ferenc, Lévai Márton, Várnai Kristóf és Tóth Márton is szerepelt már a nemzeti csapatban. Utóbbi három vízipólós hosszabb-rövidebb ideig a szolnoki csapatban is vitézkedett. A selejtezőkben látottak alapján a kupadöntő egyik várományosának tartják az OSC-t.

Biztosan nem lesz könnyű a fővárosiak ellen játszani, erről is beszélt Angyal Dániel, a szolnokiak Európa-bajnok bekkje:

– Jó csapat az OSC, amit bizonyítottak a kupasorozat eddigi összecsapásain. Nehéz dolgunk lesz ellenük, végig kiélezett, jó mérkőzést várok az elődöntőtől.

Tegyük hozzá, a szolnoki csapatnak legalább akkora esélyt adnak a fináléba jutásra a szakemberek, mint a fővárosiaknak. Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője azt mondta hírportálunknak:

– Hibátlanul vettük a selejtezőket, most sem hibázhatunk, ha a döntőbe akarunk jutni, márpedig mi azt szeretnénk. Tisztában vagyunk vele, hogy az OSC egy jó szerkezetű, válogatott játékosokkal teletűzdelt csapat, amelyet egy kiváló szakmai stáb irányít a partról. Hétfő óta készülünk a fővárosiak ellen, videózunk, elemzünk. Nehéz lesz, de meg akarjuk verni őket.

A menetrend

A kupaelődöntő mellett kísérőeseményként rendezik meg a Waterpolo Masters Summer Cup tornát.

Waterpolo Masters Summer Cup (tv: Digi Sport2)

16.30: FTC Masters–Oázis Masters, 17.15: Millennium Masters–OSC Masters.

MK-elődöntők (tv: M4 Sport)

19.00: FTC–Vasas, 20.15: OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa.

MK-Helyosztók (tv: M4 Sport)

Csütörtök, 17.30: bronzmérkőzés, 18.50: kupadöntő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!