Kosárlabda

2020.08.24. 09:48

Erőcsatárt igazolt az Olaj

A napokban arról beszélt Gasper Potocnik, a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője, hogy a három meglévő külföldi játékosuk mellé még egy négyes poszton bevethető kosárlabdázót keresnek. Jelentjük, megtalálták. A montenegrói származású Bojan Szuboticsot igazolták le, aki jó nevű csapatokban szerepelt az elmúlt években.

Varga Csaba

Az amerikai Warren (labdával) bemutatkozott a szolnokiak soraiban

Forrás: olajofficial.hu/Bugány J.

Mint arról Csősz Tamás, a Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klub ügyvezető igazgatója tájékoztatta a klub hivatalos honlapját, aláírta megállapodását az előző két szezonban a Telekom Bonn csapatát erősítő 201 centiméter magas, 29 esztendős Bojan Szubotics. A montenegrói származású játékos az elmúlt évtizedét kiváló csapatokban töltötte. Többek között a Crvena Zvezda és a Buducsnoszt Podgorica színeiben az Adria-ligában és a Eurocupban is rendszeresen szerepelt. A Kalev Tallinnban az egykori szovjet utódállamok bajnokságában, a VTB Ligában vitézkedett, 11,8-as pontátlaga kifejezetten jónak mondható.

A legutóbbi két szezont Németországban, a Telekom Bonn csapatában töltötte, klubjával mindkét évben a Bajnokok Ligájában is játszottak. A montenegrói erőcsatár az elmúlt évadban 14 BL-meccsen jutott szóhoz, átlagban 22 percet játszott, ezalatt 7,3 pontot dobott és 3,9 lepattanót szedett.

Az erős, dinamikus erőcsatár hírében álló Bojan Szubotics nemzetközi rutinja sokat segíthet a szolnokiaknak, akik a honi bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Fiba Európa-kupában is érdekelt lesz a következő évadban.

Az amerikai Warren (labdával) bemutatkozott a szolnokiak soraiban
Fotó: olajofficial.hu/Bugány J.

Közben az Olaj az Oroszlány gárdájával találkozott a felkészülés jegyében a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A zárt kapus mérkőzésen még nem szerepelt Szubotics, sőt, Marjan Cakarum sem játszott, a horvát center ugyanis kisebb sérüléssel bajlódik. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a meccset, és már az első negyedben 15 ponttal vezettek. A folytatásban is agresszíven védekezett és pontosan dobott a szolnoki együttes, amely 99–61-re verte vetélytársát. A folytatásban pénteken Körmenden, majd szombaton Zalaegerszegen szerepelnek a piros-feketék.

Rendben a hozzáállás és az energia

– A felkészülési időszakban gyakorlatilag minden hangsúlyosabb, mint a végeredmény – mondta Gasper Potocnik a klub honlapjának. – Mindenki kapott esélyt, egyedül Cakarun nem volt bevethető egy apróbb sérülés miatt, Szubotics pedig majd a napokban érkezik Szolnokra. Rengeteg munka áll még előttünk, ahogy mondtam, az eredmény most másodlagos, de ami fontos, hogy a hozzáállás és a pályán látott energia rendben volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!