LABDARÚGÁS / GALÉRIÁVAL

2020.08.17. 19:20

Rangadót nyert a Jászberény, későn ébredt a Tiszafüred

Az NB III. Keleti csoportjának negyedik fordulójában a Jászberény a hibátlan Ceglédet fogadta vasárnap, míg a Tiszafüred a még nyeretlen Hatvan otthonába látogatott.

Varga Balázs

Fotó: Pesti József

Változatos idő várta a csapatokat Hatvanban, hiszen az elején szemerkélt az eső, később viszont már zuhogott az égi áldás. A nyeretlenül álló hazaiak elsöprő lendülettel kezdtek, Virág Ákos fejesét még hárította a kapufa, Lukács Zsolt 25 méteres szabadrúgása viszont már utat talált a fürediek kapujába (1–0). Sőt, egy bal oldali hazai akció végén Kitl Krisztián lövése Csiki Norbertet érintve vágódott a vendégkapuba (2–0).

Nehezen tért magához a kétgólos hátrányba kerülő TVSE. A folytatásban elfáradtak a saját maguk által diktált iramtól a hazaiak, a Füred pedig feljött, és megpróbált szépíteni. A félidő utolsó percében a Szabó Tamás elleni szabálytalanság büntetőt ért volna a hazai kapu előtt, ám a bírói síp néma maradt, a reklamáló vendégcsatár viszont sárgát kapott, fél perc múlva pedig egy teljesen fölösleges fault után a második sárgáját is megkapta, így számára véget ért a mérkőzés.

A térfélcserét követően tovább növelte előnyét a hatvani gárda Mundi Zoltán találata révén (3–0), a fürediek azonban háromgólos hátrányban sem adták fel. Előbb a sokat mozgó Háda Zoltán, majd Kalmár Ferenc révén szépítettek az álláson (3–2). A hajrában a Tisza-taviak teljesen beszorították vendéglátóikat, az utolsó percben Barna Viktor fejesét óriási bravúrral hárította a hazaiak kapusa. Így a végén a heves megyei csapat örülhetett első győzelmének, míg a fürediek újra pont nélkül maradtak idegenben.

A Tiszafüred ezzel a vereséggel egy helyet visszacsúszva a kilencedik a tabellán. Vasárnap hazai pályán lehet majd javítani, amikor a Füzesgyarmatot fogadják 17.30-tól.

FC HATVAN–TISZAFÜREDI VSE 3–2 (2–0)

Hatvan, 250 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs)

HATVAN: Bajkán – Virág, BÁRKÁNYI, Labát, Karácsony – Lukács Zs. (Fellner, 84.), Mun­di Z., Bartók (Simon M., 72.), PUR­ZSA – CZIBOLYA, Kitl K. (Szabó R., 60.).

Edző: Gulyás Gábor.

TVSE: Ladányi – Lakatos K. (Csikós L., 67.), Mészáros N., CSIKI, HÁDA – Barzsó, Kalóz, Vin­cze P., – Barna V., KALMÁR F., Szabó T.

Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Lukács Zs. (10.), Csiki (13. – öngól), Mundi Z. (66.), ill. Háda (67.), Kalmár F. (77.)

Kiállítva: Szabó T. (45.)

Gulyás Gábor: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elterveztük, és akadtak további lehetőségeink az első játékrészben. Ami a szünet után következett, arra még keresem az okokat, mert csak megközelíteni sem tudtuk az első félidei játékunkat. Noha voltak helyzeteink, de teljesen megváltozott a játék képe, és végig izgulnunk kellett, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot.

Dorcsák Zoltán: – Nagyon rosszul kezdtük a meccset, sajnos nem tudtuk levédekezni a hazaiak akcióit. Fél óra után rendeztük sorainkat, és helyzeteket teremtettünk. Ha az első félidő végén Szabó Tamás buktatásáért tizenegyest kapunk sárga lap helyett, akkor nincs kiállítás, és 2–1-es állással mehetünk szünetre. A fordulás után sem adtuk fel, letámadtuk a vendéglátókat, amivel nem tudtak mit kezdeni. A hajrában levegőben lógott az egyenlítés, ami sajnos nem sikerült, de én büszke vagyok a csapatra.

A JFC a második helyezett Cegléd ellen igen szoros meccset játszott, amire szép számú nézőközönség látogatott ki. A küzdelmes, hajtós találkozón mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, amelyből viszont csak a hazaiak tudtak kihasználni egyet. Az 54. percben Albert Ádám átadását Fekete Olivér rúgta kapura, a Mikler Dánielről kipattanó labdát pedig Pálinkás Gergő szerezte meg, aki nyolc méterről higgadtan a vendégkapuba lőtt (1–0).

A berényi gárda így egy góllal nyert, továbbra is veretlen a bajnokságban, ráadásul feljött a második helyre a tabellán. A kék-fehérek legközelebb vasárnap 19 órakor Tiszakécskén, az éllovas ellen lépnek pályára.

JÁSZBERÉNYI FC–CEGLÉDI VSE 1–0 (0–0)

Jászberényi Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács Gábor (Ring Kevin, Török Katalin)

JFC: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – Lőrincz A. – Fekete O. (Szanyi, 85.), Albert Á., Szöllősi (Gergely P., 71.), Pálinkás – Hodgyai (Fekete M., 60.).

Edző: Német Gyula.

CEGLÉD: Mikler – Bagó, Csendes, Polyák, Juhász Gy., Herczeg L. (Takács K., 66.), Papp Gy. (Csoszánszki, 74.), Laczkó M., Juhász A. (Majoros, 46.), Szabó G., Markó.

Edző: Makrai László.

Gólszerző: Pálinkás (54.)

További eredmények: Putnok–Mezőkövesd II. 3–0, DVTK II.–Kisvárda II. 3–4, DVSC II.–Sajóbábony 5–0, Tiszaújváros–Eger 0–1, Gyöngyös–Tiszakécske 1–7, Füzesgyarmat–Balassagyarmat 3–0, Tállya–SBTC 0–0, Sényő–BVSC 1–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában