Kosárlabda

2020.12.12. 16:19

Simán nyert az Olaj Pécsett

Újabb idegenbeli sikert könyvelhetett el az Olajbányász kosárcsapata, amely meggyőző játékkal diadalmaskodott a PVSK otthonában.

Varga Csaba

A piros mezes Olaj első rangúan védekezett a meccsen

Forrás: Hunbasket.hu

Fotó: RONASIFOTO

Az élvonalbeli bajnokság 13. fordulójában a vendég Olajbányász hatodik, míg a pályaválasztó PVSK nyolcadik bajnoki összecsapására készült. A mérkőzés pikantériáját adta, hogy a PVSK edzője, Dragan Alekszics egykoron játékosként és edzőként egyaránt maradandó alkotott Szolnokon. Az előzményekről még annyit, hogy az Olaj sorozatban elért három győzelemmel a tarsolyában várta a találkozót, amelyen már ismét az eltiltását letöltő vezetőedző, Gasper Potocnik vezette a piros-feketéket.

Veljko Budimir duplájára Pallai Tamás triplával válaszolt innen már a szolnoki csapat nem adta ki a vezetést a kezéből. Angelo Warner jól szervezte a vendégek játékát és pontszerzésből is kivette a részét. Bojan Szubotics és Marjan Cakarun pedig eredményesen dolgoztak a palánkok alatt, mellettük Roko Badzim és Juhos Levente is szórta a kosarakat. Mindezeknek köszönhetően már az első félidőben megalapozta sikerét a vendég alakulat, 28–44.

A fordulást követően kapaszkodott a PVSK, de az Olajnak mindig volt válasza a hazai kosarakra, oly annyira, hogy a harmadik negyed végén már 46–68-as állást mutatott az eredményjelző. A záró felvonásban már csak a különbség volt a kérdés, ami végül 18 egységnyi lett a jól és szervezetten játszó Tisza-parti csapat javára, 68–86.

Az első félidőben fizikailag jobb volt a Szolnok, a másodikban ebből a szempontból közelebb kerültünk hozzájuk – nyilatkozta a NSO-nak, Dragan Alekszics.

– Visszavetett minket Kenneth Funderburk sérülése, ami remélem, nem súlyos, és már tud játszani a következő meccsünkön.

A győztes csapat edzője, Gasper Potocnik pedig azt mondta: – Fizikailag és mentálisan is rendben voltunk, ennek köszönhetjük a győzelmet. A második félidőben sok második esélyt adtunk a Pécsnek, de szerencsére visszavertük a felzárkózási próbálkozásaikat.

A jövő heti folytatásban az Olaj kedden megyei riválisát, a Jászberényt, majd szombaton az Alba Fehérvárt fogadja.

A piros mezes Olaj első rangúan védekezett a meccsen
Fotó: Hunbasket.hu

PVSK-VEOLIA–SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 68–86 (12–21, 16–23, 18–24, 22–18)

Pécs, zárt kapuk mögött. V: Cziffra, Benczur, Farkas G.

PÉCS: Ruják A. 4, M. Lewis 8, FUNDERBURK 16/6, BUDIMIR 15/3, Meleg. Csere: BRKICS 16, Demeter A., Bíró L., Dragasevics 6/6, Krivacsevics 3, Carev. Edző: Dragan Alekszics

SZOLNOK: WARNER 21/3, KOVÁCS P. 4, Pallai 3/3, SZUBOTICS 7/3, CAKARUN 16. Csere: Taiwo, BADZIM 18/15, JUHOS 10/3, Pongó M. 5/3, Rudner 2, Zsíros, Frank. Edző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–5. 6. p.: 6–11. 13. p.: 15–28. 17. p.: 24–34. 23. p.: 37–49. 26. p.: 43–57. 33. p.: 50–70. 37. p.: 61–79

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában