Vízilabda

2021.01.25. 08:18

Döntetlent játszott a Dózsa a fővárosban

A 17. forduló rangadóját vasárnap este játszották a Szőnyi úti uszodában, ahol a negyedik helyen tanyázó BVSC vendége a listavezető szolnoki csapat volt.

Varga Csaba

Angyal Dániel (labdával)

Fotó: Kiss János

Az elmúlt fél évet tekintve ez volt a felek ötödik tétmérkőzése. Az eddigi összecsapások rendre nagy csatát és szoros végeredményt hoztak. Ezúttal is nagy küzdelmet láthattunk, és a végjátékban sem maradtak el az izgalmak.

Végig a listavezető szolnoki csapat vezetett, olykor két góllal, de volt a meccsnek olyan időszaka is, amikor három volt a távolság a felek között, nevezetsen a második negyedben, 3-6-os állást mutatott az eredményjelző. A nemcsak lelkesen, hanem jól is játszó hazaiak azonban nem hagyták magukat leszakítani, és a harmadik negyedben az egykoron Szolnokon játszó Pásztor Mátyás révén kiegyenlítették hátrányukat.

Mindehhez kellett az is, hogy a Dózsa tíz percig gólképtelen maradt. Radomir Drasovics törte meg a kínos szolnoki gólcsendet. A záró felvonás 6-7-es állásról indult, a hazai oldalon Mészáros Csaba is betalált. Majd Konarik Ákos akciógóljával ismét szolnoki előnyt mutatott az eredményjelzö, 7-8. Két perccel a vége előtt azonban Csapó Miklós lövése utat talált Nagy Viktor kapujába, 8-8. Mint később kiderült ez lett a végeredmény, mert a végjátékban már egyik csapat sem tudott gólt szerezni.

Döntetlent hozott tehát a rangadó a fővárosban.

– Mintegy negyed órán keresztül jó iramot mentünk, és 6-3-ra vezettünk – mondta Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője. – A második félidőben azonban csak két gólt lőttünk, és ez nem volt elég a győzelemhez. Igazságos döntetlen született.

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 8–8 (2–3, 3–3, 1–1, 2–1)

Gólszerzők: Pásztor 2, Csapó 2, Nagy M., Mészáros Cs., Gyárfás, Mészáros M., illetve Pijetlovics 2, Drasovics 2, Filipovics., Teleki, Schmölcz, Konarik

A 17. forduló további eredményei: KSI–OSC 5-17, Debrecen–Honvéd 10-15, Kaposvár–Eger 10-15, Szeged–FTC 8-9, Szentes–UVSE 9-7, Vasas–Tatabánya 23-6, Miskolc–PVSK 12-9

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. Szolnok 52 pont, 2. OSC 46, 3. FTC 45, 4. BVSC 35, 5. Vasas 34, 6. Honvéd 31 pont

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!