Kosárlabda

2021.01.09. 07:00

Egylabdás meccset vívott a Cegléd és a Pápa

Nem sikerült az esztendő első bajnoki meccse a ceglédi csapatnak, amely óriási csatában, hosszabbítást követően vereséget szenvedett a Pápa otthonában az NB I/B Zöld-csoportjának rangadóján.

Varga Csaba

Várbíró Gergő (labdával)

Fotó: Nagy Balázs

Ismét remek meccset vívtak a felek, a találkozó nagy részében a hazaiak vezettek, de a ceglédiek rendre utolérték őket. Sőt, rendes játékidőben nyerhettek is volna Honti Viktor tanítványai, de a végjátékban fontos büntetőket hibáztak. A túlórában Sonyák Béláék már tíz ponttal is vezettek, a vendégek nagyot hajráztak, de már csak a szépítésre futotta erejükből.

A Pápa edzője, az egykori Falco-játékos, Kálmán László így értékelt: – Most is, mint legutóbb Cegléden, egy labdán múlt a győzelem, de most sikerült nyernünk, úgyhogy kevés rotációnk volt, és azt gondolom, hogy megoldották a srácok a nehezét. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, úgyhogy végre egy igazi nagy csapatot is legyőztünk, méghozzá jó játékkal.

– Vérbeli rangadót játszottunk. Tudtuk, hogy erős csapat a Pápa, óriási akarattal játszottak, de mi is megpróbáltunk mindent. Az utolsó dobásaink azonban szerencsétlen módon kimaradtak. Ez okozta vesztünket – mondta a lefújás után Honti Viktor.

A második helyen álló ceglédiek legközelebb jövő pénteken 17 órakor a Tiszaújvárost fogadják Szolnokon, a Tiszavirág Arénában.

Várbíró Gergő (labdával)
Fotó: Nagy Balázs

KC Pápa–Ceglédi KE 102–100 (26–17, 19–21, 21–18, 22–32, 14–12) – hosszabbítás után

Pápa, zárt kapuk, mögött. V.: Boros T., Esztergályos, Kapusi.

Pápa: Sonyák 11/3, Murai 21/12, Erdei 6, Koma 30/6, Hódi 5/3. Csere: Kiss K. 21/12, Horváth A. 2, Parcsami 6, Kasza. Edző: Kálmán László.

Cegléd: Fekete V. 26/9, Tóth Z. 19/12, Csák 9/9, Berkics M. 5, Kovács B. 22. Csere: Hegedűs G. 8, Várbíró 6, Csákvári 3, Nárai 2, Szabó N. Edző: Honti Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!