frissítve

2021.01.30. 18:52

Nagy csatában nyert a Szolnok

A Szolnoki Dózsa csapata szombaton 17 órakor Miskolcon vendégszerepelt.

Szoljon.hu

Fotó: Ádám János (Észak-Magyaroszág)

A 18. fordulóban a listavezető Szolnoki Dózsa Miskolcon szerepelt, ahol egy végig kiélezett mérkőzésen egy gólos győzelmet aratott. A szolnokiak ezúttal két alapemberüket a betegséggel bajlódó Kovács Gergőt, és a dobhártya repedést szenvedő, Konarik Ákost is nélkülözték a mérkőzésen.

Filip Filipovics és Radomir Drasovics akció góljaival kezdett a szolnoki legénység, a hazaiak azonban gyorsan válaszoltak, sőt a második negyed közepén 6–4-re vezettek. Szerencsére még nagyszünet előtt Dusko Pijetlovics és Drasovics révén sikerült az egyenlítés, 6–6.

A folytatásban a szolnoki nevelésű, Lukács Ábel és Magyar Márton találatával kétszer is a hazaiak vezettek, előbb Filipovics, majd Jansik Dávid egyenlített, 8-8. A harmadik negyed végén Filipovics szabaddobásgóljával vette át a vezetést a Dózsa, innen még kétszer is egalizáltak a miskolciak. A záró felvonásban négy és fél perccel a vége előtt a szerb átlövő újabb góljára már nem érkezett válasz, 10–11.

– Nincs okunk a szégyenkezésre, minden játékosomat elismerés illeti azért a teljesítményért, amit nyújtott – mondta a Nemzeti Sportnak, Kis István a miskolciak edzője. – Mindent megtettünk, elhasználtuk utolsó erőtartalékainkat is, és nem sok hiányzott a meglepetéshez. Tisztában vagyok azzal, hogy a Szolnok más alapozást végez mint mi, ők a nemzetközi porondra készülnek, ott akarnak helytállni.

Zsivko Gocics pedig ekképp nyilatkozott: – Egyáltalán nem lett volna meglepetés, ha a miskolci csapat nyeri a találkozót – Mi ezúttal meglehetősen szerény teljesítménnyel rukkoltunk elő, és elmaradtunk a várakozástól. A miskolciak feladták a leckét, mi sokat

hibáztunk, ez csaknem megbosszulta magát.

PANNERGY-MISKOLCI VLC–SZOLNOKI DÓZSA 10–11 (3–3, 3–3, 2–3, 2–2)

Miskolc, Kemény Dénes uszoda,, zárt kapuk mögött. V: Tóth S., Berki A.

MISKOLC: HOFERICA – LUKÁCS Á. 2, Fried, Hornyák O. 1, Seman 2, MAGYAR M. 3, Vismeg Zs. 1. Csere: Lukács D., Berki 1, Sisán, Vismeg B. Edző: Kis István

SZOLNOK: Nagy V. – Angyal 1, Nagy Á., Jansik D. 1, D. PIJETLOVICS 2, F. FILIPOVICS 5, DRASOVICS 2. Csere: Dőry, Schmölcz, Teleki, Szeghalmi. Edző: Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/3

Gól –ötméteresből: –, ill. 3/1

A 18. forduló további eredményei:

KSI–FTC 7–17, Kaposvár–OSC 6–15, Tatabánya–UVSE 9–13, Szeged–Vasas 7–9, Szentes–Budapesti Honvéd 13–9, BVSC–-Eger 7–3, Debrecen–PVSK 7–12.

Az élcsoport állása a 18. fordulót követően:

1. Szolnoki Dózsa (19. mérkőzés) 55 pont, 2. OSC 49, 3. Ferencváros 48. 4. BVSC 38, 5. Vasas 37, 6. Honvéd 31, 7. Eger 29, 8. UVSE 29 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!