Kosárlabda

2021.01.09. 07:02

Zalaegerszegen játszik a Szolnoki Olaj

A változatosság kedvéért a 18. forduló mérkőzéseit rendezik meg a hétvégén a férfibajnokságban. A listavezető Olajbányász a ZTE vendége lesz szombaton 17.45-kor, míg negyedórával később kezdődik a Jászberény–PVSK mérkőzés.

Varga Csaba

Potocnik mester (középen) is tudja, hogy ismét kemény ellenfélnek ígérkezik a ZTE

Fotó: Mészáros János

A mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a Jászberény a PVSK gárdáját este hatkor fogadja a Belvárosi Játékcsarnokban. Előbb játékosokat és edzőt is cseréltek a JKSE csapatánál, majd változott a klubvezető személye is, a napokban adtuk hírül, hogy dr. Csiki Zoltán irányítja a jövőben az egyesületet. A hét elején a berényiek egyik játékosa, a frissen érkezett Orlando Coleman is pozitív tesztet produkált, ezért elhalasztották a KTE elleni idegenbeli mérkőzésüket, amit majd hétfőn pótolnak a felek Kecskeméten.

– Az az igazság, hogy a héten nem volt egyáltalán csapatedzés – mondta a BB1.hu-nak Patai Benjamin, a JKSE nemrégiben kinevezett edzője.

– Mivel a szövetség azt kérte tőlünk, hogy két negatív PCR-tesztet produkáljon mindenki a szombati Pécs-meccs előtt. Egy már van mindenkinek, leszámítva Colemant, az köztudott, hogy pozitív lett, és karanténban van. A többiek rendelkezésre állnak, de csak péntekre várjuk a második teszteredményeket.

Ha mindenki negatív, akkor Colemant és Ruják Andrást – aki sérült – leszámítva mindenki játszhat, Czirbus József is visszatérhet. Ha valaki pozitív lesz, akkor ő nyilván kiesik, de a meccset le fogjuk játszani. Addig nem is edzünk közösen, hogy ne érintkezzünk egymással, úgyhogy csak otthoni karanténtréningek voltak.

Szerdán az ötödik fordulóból elhalasztott meccset pótolt az Olaj a ZTE ellen a Tisza­ligetben. Az összecsapást 88–83-ra a listavezető szolnokiak nyerték meg. Most, a 18. fordulóban Zalaegerszegen találkoznak a felek, a 17.45-kor kezdődő meccset élőben adja az M4 Sport. Emlékeztetőül tavaly decemberben a ZTE vezetői felmondtak Ante Nazor vezetőedzőnek.

A horvát tréner helyét az eddigi másodedző, Heinrich Róbert vette át ideiglenesen. Pénteken megtalálták új vezetőedzőjüket a kék-fehérek az olasz Luca Bechi személyében. Az 50 esztendős szakvezető korábban hazájában több első ligás együttesnél is dolgozott, de edzősködött Ukrajnában is.

Potocnik mester (középen) is tudja, hogy ismét kemény ellenfélnek ígérkezik a ZTE
Fotó: Mészáros János

A zaol.hu szerint Bechi a mai, Szolnok elleni találkozón még nem tud leülni a kispadra, valószínűleg a jövő szerdai, Falco KC elleni idegenbeli találkozón mutatkozik majd be a ZTE KK kispadján.

Továbbra is a szlovén szakember, Gasper Po­toc­nik és segítője, Szarvas Gábor irányítja az éllovas szolnoki csapatot, amely az elmúlt öt hétben 11 bajnoki meccset vívott, közülük tízet nyert meg. Jöhet a következő siker, ami a szerdaihoz hasonlóan szintén kemény diónak ígérkezik.

– Valahogy a végére mégis kiharcoltuk, hogy nyertünk – mondta Potocnik edző. – Ez nekem egy nagy győzelem volt. Nézünk előre, hiszen újra a Zalaegerszeg ellen játszunk, ami biztos, hogy hasonlóképpen nehéz lesz.

A házigazda ellen kezdik majd el az európai kupakalandot

Lengyelországi buborékban, Włoc­ławekben játssza majd FIBA Európa-kupa-csoportmérkőzéseit a Szolnoki Olajbányász csapata. A mieink a C jelű csoportban január 26-án a lengyel Ost­rów Wi­el­­ko­pol­skival, másnap az izraeli Ironi Nesz Ci­ónával, majd 29-én a portugál Sporting CP-vel mérkőznek majd. A pontos kezdési időpontokat még nem tették közzé a szervezők. A kvartettekből az első két helyezett, valamint a hat csoport­harmadik közül a négy legjobb jut tovább a legjobb tizenhat közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában