Asztalitenisz

2021.06.22. 07:00

A dobogón zártak megyénk csapatai

Véget értek a küzdelmek az az NB III. Dél-Alföld csoportjában, amelyben második lett a Jászberény, míg az Újszászi VVSE csapata történelmet írt, azzal hogy újoncként a harmadik helyen végzett.

Varga Csaba

A megyei riválisok, amelyek egymás közt döntötték el a dobogós helyezések sorsát

Fotó: Fehér János

Korábban két alkalommal már játszottak újszászi asztaliteniszezők az NB III.-ban, de a dobogótól mind a kétszer nagyon távol voltak. A járvány miatt a csapatbajnokságot a múlt évben két forduló után félbeszakították, a mérkőzéseket az idén, február és március hónapokban pótolták az együttesek, majd rögtön kezdődött a tavaszi szezon.

A listavezető Kiskunmajsa elleni szoros vereség után májusban két orosházi és egy szegedi csapatot legyőzve három mérkőzést nyertek Kovács Szilárd és társai. Az ezüst és a bronzérem sorsa az utolsó fordulóban dőlt el. Az ellenfél az NGS-Union Jászberény ASE volt. A „őszi fordulóban” Újszász nyert 10-8-ra. A visszavágón a döntetlen már újszászi ezüstöt ért volna.

Erre meg is volt az esély, de az utolsó mérkőzésen Taksz József 3:0-ra nyert Katona Csaba ellen, ami a berényiek 10:8-as győzelemét jelentette. Sőt az egymás elleni eredmény a jászberényieknek kedvezett, akik két játszmával többet nyertek, mint az újszásziak.

Így a övéké lett az ezüst, míg az újszásziaké a bronzérem. A bajnoki címet pedig hibátlan mérleggel a Kiskunmaja együttese szerezte meg.

A megyei riválisok, amelyek egymás közt döntötték el a dobogós helyezések sorsát
Fotó: Fehér János

NGS-Union Jászberény–Újszászi VVSE 10:8

Jászberény: Börzsei Krisztián 3, Tóth Balázs 3, Győr Róbert 2, Taksz József 1 és a Börzsei Krisztián–Tóth Balázs páros 1.

Újszász: Bene László 4, Koroknay Tamás 2, Leskó László 1 és a Katona Csaba–Leskó László páros 1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!