galériával

2021.06.06. 18:40

A harmincharmadik Kadi-kupán harminchárom csapat versenyzett

Immár 33. alkalommal rendezték meg a Kadi-kupa küzdelmeit a Szolnok Tenisz Club ­tiszaligeti pályáin. Mint tudjuk, a sorozat atyja és névadója, Ignácz ­Kálmán, vagy ahogy mindenki ismerte, Kadi sajnos már nincs közöttünk. Az utódok azonban idén is megrendezték az országos versenyt.

Varga Csaba

20210605 Cicás Sándor és Orosz Zsolt Szolnok Kadi Kupa címmel ismét megrendezték az országos lábtenisz versenyt a Tiszaligetben fotó Mészáros János Új Néplap

A sportág nagy barátja, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere azt mondta megnyitójában: – Ignácz Kálmán, vagy ahogyan mindannyian ismertük, Kadi felejthetetlen ember volt, még ma is fájó, hogy immár a harmadik tornát rendeztük meg nélküle. Ma lett volna ez a remek sportember 78 esztendős, s biztos vagyok abban is, ha nem ragadta volna el a gyógyíthatatlan betegség, még ma is ott lenne a salakpályán, s senki sem tudná legyőzni őt. Köszönet mindenkinek, aki ápolja emlékét, aki érdemben tesz azért, hogy Kadi most is itt legyen közöttünk.

Stílszerűen 33 csapat nevezését fogadták el a szervezők.

– Nem csak ismert, hanem elismert verseny is a mieink – árulta el a torna főszervezője, Ács Károly. – Szívesen jönnek hozzánk a versenyzők, mert korrekt körülmények között, családias légkörben játszhatnak. Kellemes kora nyári időben, jól előkészített pályákon nagy küzdelmeket láthattunk mindegyik kategóriában.

A profik között tarolt a Lengyel Béla, Pozderka István, Fazekas Péter trió.

– Hat meccset kellett nyernünk a végső győzelemért – kezdte Pozderka István. – Közülük talán a döntő volt a legnehezebb. Ha jól számolom, ez volt a tizenkettedik torna, amelyen indultam, ebből legalább a felét megnyertem. Egy biztos, amíg a kupasorozat létezik, én mindig játszani fogok.

Ismét címvédés történt a szenioroknál, a győztes csapat rangidőse, Fehér Norbert így nyilatkozott hírportálunknak: – Ez volt a 32. kiírás, amelyen én is elindultam. Csapatunk jó játékkal és tornagyőzelemmel tisztelgett Kadi emléke előtt. Kun Józsival megvédtünk a címünket, nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen ez már a negyedik győzelmünk a kupasorozat történelmében.

Már késő estére járt az idő, amikor Ács Károly és a torna versenybizottságának elnöke, Zoufal Nándor átadtak a díjakat a legjobbaknak. A torna doenje elismerést Zombori Tibor kapta.

– Már elmúltam 75 éves, szerencsére jól tartom magam – mondta Tibor. – Ha jól emlékszem, mindegyik tornán részt vettem, egyszer megvertük Kadiékat. Idén sajnos nem sikerült meccset nyernünk, de a mi korunkban már a részvétel, a barátság és a jó hangulat a legfontosabb, mindezeket adja nekünk napról napra a sport.

A Kadi-kupa eredményei

Profi kategória: 1. Lengyel Béla, Pozderka István, Fazekas Péter (Szolnok), 2. Lakics Balázs, Szabó László (Szentes), 3. Harsányi Ádám, Fodor Ádám (Kaposvár), 4. Odroga Mátyás, Szabó Bence (Budapest). Döntő: 2:0.

Nyílt kategória: 1. Harsányi Csaba, Bartha Milán, Pécsi Richárd (Balassagyarmat), 2. Bat-Ochir, Lindner Viktor (Budapest), 3. Fésű Bulcsú, Kiss András, Oláh Tamás (Budapest), 4. Tóth Gábor, Lengyel Zsolt (Budapest), 5. dr. Őrlős Gábor, Horváth Péter (Szolnok), 6. Kovács Péter, Márki Ferenc, Brinszky Adrián (Szeged), 7. Tóth Norbert, Kocza Sándor (Kecskemét), 8. Orosz Zsolt, Cziczás Sándor (Szolnok). Döntő: 2:1.

Szenior kategória: 1. Fehér Norbert, Kun József, Kocsárdi Gergely (Szolnok), 2. Márki Ferenc, Brinszky Adrián, Holló János (Szeged), 3. Rácz László, Tóth Norbert, Kocza Sándor (Kecskemét), 4. Kundrák László, Lindner Viktor (Budapest). Döntő: 2:0.

Különdíjasok, MVP: Szabó László (Szentes)

Legrégebbi vidéki induló: Pécsi Richárd (Balassagyarmat)

A kupasorozat doenje: Zombori Tibor (Szolnok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában