ATLÉTIKA / videóval

2021.06.08. 19:18

Szilágyi Réka hazai és külföldi versenyen is megmérette magát

Szilágyi Réka két versenyen is szerepelt az elmúlt néhány napban.

Varga Balázs

Budapest 20190831 Atltika 2019 Szuper liga dnt Nemzeti Sport Trk Attila Szilgyi Rka

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Beindult a versenyszezon, így egyre több viadalt rendeznek ebben a sportágban is. A magyar atléták is kihasználják ezt a lehetőséget, a szolnoki származású, olimpiai kvótára hajtó Szilágyi Réka pedig az elmúlt néhány napban itthon és külföldön egyaránt gerelyt ragadott.

A 25 éves versenyző előbb Tatabányán, a Magyar Nagydíj-sorozat első állomásán szerepelt, mely viadal a Con­ti­­nen­­tal Tour Bronze részét is képezi. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gerelyhajítójának legnagyobb érvényes dobása 59,66 méter volt – melyet az utolsó kísérlete során ért el –, így az első helyen zárt, megelőzve ezzel az addig élen álló litván csúcstartót, Liveta Ja­si­ūnaitėt.

– Nagyon boldog vagyok, hogy végre nézők előtt tudtam versenyezni – nyilatkozta a honi szövetségnek Szilágyi Réka. – Biztos vagyok benne, hogy a többiek is örülnek, hogy nem üres lelátók előtt kell szerepelniük egy hazai viadalon. Az első dobásom 61 méter felett volt, csak sajnos ráléptem a vonalra, és így érvénytelen lett a kísérlet. Azonban ez azért mutatja, hogy abszolút képes vagyok most is 60 méter fölé jutni, azt a mozgást kell tartani, illetve persze figyelni vonalra.

Az olimpiai kvótás helyen álló magyar atlétának két nappal később már Prágában volt jelenése a Josefa Odložila emlékversenyen. Sajnos itt kevésbé jött ki számára a lépés, ugyanis ezúttal „csak” 56,37 méterig jutott, mellyel a negyedik helyet szerezte meg. A küzdelmeket egyébként az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, cseh Barbora Špotáková nyerte 60,21 méterrel.

Szilágyi Réka a tatabányai győzelem után:

https://www.facebook.com/watch/?v=3927473537350864

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!