Asztalitenisz

2021.06.18. 07:00

Szudi és Ecseki is indul a varsói Eb-n

Szombaton utazik a magyar válogatott a varsói Európa-bajnokságra. A keret tagja két megyei kötődésű asztaliteniszező is, Szudi Ádám és Ecseki Nándor, akik egyaránt három versenyszámban indulnak az Eb-n.

Varga Balázs

Ecseki Nándor (balra) és Szudi Ádám a márciusi, katari WTT-torna óta nem versenyzett együtt, de az Európa-bajnokságon ismét ütőt ragadnak egymás oldalán

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Többszöri halasztás után június 22-én megkezdődik az asztaliteniszezők Európa-bajnoksága Varsóban, a férfi- és a női válogatott szövetségi kapitánya, Muskó Péter és Bátorfi Zoltán pedig kijelölte keretét. Nem meglepő módon a szolnoki Szudi Ádám és a zagyvarékasi Ecseki Nándor is részt vesz az Eb-n, ráadásul három számban is megméretik magukat. Az egyes mellett párosban egymás oldalán küzdenek majd, míg Szudi vegyes párosban Pergel Szandrával – akivel olimpiai kvótát szereztek –, Ecseki pedig Madarász Dórával indul az Eb-n.

Ecseki Nándor (balra) és Szudi Ádám a márciusi, katari WTT-torna óta nem versenyzett együtt, de az Európa-bajnokságon ismét ütőt ragadnak egymás oldalán
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Szerdán sajtónyilvá­nos edzést tartottak a válogatott tagjai, ahol Szudi elárulta, immár ismét teljes erőbedobással tud készülni, és sokat vár ettől a kontinensviadaltól.

– Pár hetet szenvedtem az európai olimpiai selejtezőn elszenvedett sérülésemmel, de most már szerencsére alakul a formám – mondta a 25 éves játékos a korábbi vállsérüléséről az MTI-nek. – Vegyes párosban ez lesz az utolsó felkészülési állomásunk az olimpia előtt, egyesben és párosban pedig világversenyként tekintek az Eb-re, amit nagyon várok már.

A célokról szólva Szudi annyit mondott, hogy szeretné kihozni magából a maximumot, de hogy a sérülése után ez mire lesz elég, azt nem tudja megjósolni. Annyit azért hozzátett, hogy mivel vegyes és férfi párosban Pergel Szandrával, illetve Ecseki Nándorral kiemeltek lesznek, titkon reménykednek az éremszerzésben is.

A jövő keddtől vasárnapig tartó kontinensviadalon minden magyar versenyző indul egyesben, Imre Leilán kívül pedig párosban is – a hölgyeknél öt magyar szerepeltetésére van lehetőség. A vegyes párosok között pedig a két megyei érdekeltségű duó ragad ütőt a korábban említett összeállításban. Az olimpiai kvótás Majoros Bence szintén két számban állt volna asztalhoz az Eb-n, azonban végül családi okok miatt kihagyja a versenyt – tájékoztatott Muskó Péter, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Bátorfi Zoltán pedig elmondta, már csak apróbb sérülések hátráltatják a mieinket – például Madarász Dóra is, Ecseki vegyes párosbeli társa, aki két hete feladta elődöntőjét az országos bajnokságon –, de a jövő hétre százszázalékos állapotban lesznek. Konkrét elvárást nem támasztanak velük szemben, azt várja a játékosaitól, hogy hozzák ki magukból a maximumot.

A magyar Európa-bajnoki keret

Férfiak: Szudi Ádám (egyes, páros, vegyes páros), Ecseki Nándor (egyes, páros, vegyes páros), Lakatos Tamás (egyes, páros) – Majoros Bence végül nem indul az Eb-n

Nők: Póta Georgina (egyes, páros), Madarász Dóra (egyes, páros, vegyes páros), Pergel Szandra (egyes, páros, vegyes páros), Imre Leila (egyes), Bálint Bernadett (egyes, páros)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!