fiba 3x3

2021.08.08. 10:38

Férficsapatunk máris kvalifikálta magát az EK-döntőbe

A Nemzetek Liga küzdelmei után az U17-es korosztály csapatai lépnek pályára a szolnoki 3x3-as kosárlabdatornán. A tét nem kicsi, hiszen a legjobbak kvalifikálják magukat a szeptemberi Európa-kupa döntőjére, amelynek Lisszabon ad majd otthont.

Varga Csaba

A Hunbasket.hu információi szerint a fiúk mezőnyében a 12 helyből hat volt még kiadó, hiszen a házigazda Portugália mellett a 2019-es győztes Litvánia, valamint Oroszország, Észtország, Ukrajna és Bulgária már biztosan ott lesz a lisszaboni kontinensviadalon. A hölgyeknél viszont mindössze három hely kelt el előzetesen (Portugália, Spanyolország, Oroszország), így 9 hölgycsapat is kvalifikálhatta még magát az Európa-kupa fináléjába.

A Kőházi Bence – Szabó Dániel – Ságodi Róbert – Horváth Ádám összeállítású fiúk háromszor is pályára léptek az első játéknapon – Horvátországot 21–12-re verték, a második mérkőzésükön nagy csatában 14-12-re alulmaradtak a németekkel szemben, viszont a harmadik derbin a jó erőkből álló, 3x3-ban és „hagyományos” kosárlabdában is világelitnek számító Franciaországot jó kinti dobásaiknak köszönhetően 17–13-re legyőzték.

Ezzel a sikerrel ki is jutottak a kontinensviadalra, remek, agilis kosárlabdát láthatott tőlük a szolnoki közönség. Időnként fellépő magasságbéli hátrányukat pontos távoli dobásokkal kompenzálták, emellett ha kellett, büntetőket is ki tudtak harcolni betöréseket követően. Láthatóan „vagány” csapatot rakott össze a Lekli József é a szolnoki Halmai Norbert edzőpáros, megérdemelten utazhatnak jövő hónapban Lisszabonba.

A lányokat csak egyszer láthattuk pályán a játéknap során, egyáltalán nem tűnt megszeppentnek Földi Attila gárdája sem. A Dávid Mia, Perényi Lídia, Zsámár Panna, Nagy Réka összeállítású négyes magabiztos, 19-8-as sikert aratott Ausztria ellen – kisebb riadalmat keltett, amikor a negyedik percben aláfordult Perényi bokája, de a csupaszív játékos alig másfél perc múlva már a pályán is volt. Hölgyeinknek még egy meccset nyerniük kell a továbbjutáshoz, de az osztrákok elleni produkciót látva erre minden esélye megvan a csapatunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában