labdarúgás

2021.08.14. 07:00

Folytatná a MÁV és a JFC

A harmadik forduló következik az NB II.-ben és az NB III. Keleti csoportjában. A vasárnapi találkozókon a négypontos Szolnoki MÁV és Jászberény otthon, míg a pont nélküli Tiszafüred és Törökszentmiklós idegenben lép pályára.

Varga Balázs

Tömösvári Bálinték ismét hazai pályán bizonyíthatnak

Fotó: Mészáros János

Kissé foghíjasan

Bár döcögős rajtot vett a Szentlőrinc ellen (1–1) a MÁV FC, azonban a Budaörs otthonában bravúros győzelmet aratott, miután kétgólos hátrányból nyert 3–2-re. A két mérkőzésen szerzett négy pont remek kezdés, és a jó formát vasárnap hazai pályán lehet fenntartani. Az ellenfél, a Soroksár nem rajtolt ilyen jól, hiszen a siófoki gól nélküli döntetlent követően 5–2-re kikapott az újonc Kecskemét vendégeként. Rengeteg egyéni hibát követett el a fővárosi csapat, így Lipcsei Péter vezetőedző biztosan nagy fejmosást tartott a játékosoknak a héten, tehát várhatóan felszívják magukat a hétvégi találkozóra.

Ami a kék-fehéreket illeti, a jó hangulatot az törheti meg, hogy Földi Marcell, Kónya Márk és Papp Szilárd továbbra is maródi. Ugyan Kovács Olivér letöltötte eltiltását, de gondjai vannak az Achillesével, így kérdéses a játéka, akárcsak a Budaörsön nagy gólt rúgó Tóth Lászlónak.

– Az eddigi két mérkőzésen egyaránt a második félidőben tudtunk az ellenfél fölé nőni, és nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is.

Nyilván majd jó lenne az elejétől kezdve ezt megvalósítani, de amíg ilyen eredmények születnek, addig végül is nem bánom – nyilatkozta a Szolnok TV-nek Csábi József vezetőedző, akit az előző találkozón kiállítottak, így kétmeccses eltiltása miatt nem ülhet majd le a kispadra.

Párosítások: Budafok–Szeged (tv: M4 Sport), 15.30, III. Ker.–Dorog, Nyíregyháza–Haladás, 17.30, Békéscsaba–Tiszakécske, Győr–Szentlőrinc, Pécs–Budaörs, Szolnoki MÁV–Soroksár, Kecskemét–Ajka, Siófok–Diósgyőr, Vasas–Csákvár, 19.00.

Kellenének a pontok

Az NB III. Keleti csoportjában szintén két forduló telt el a bajnokságból, és egyelőre csak a Jászberény nem panaszkodhat pontszámát illetően. A jászsági együttes négy egységet gyűjtött eddig, a Tiszafüred és a Törökszentmiklós viszont még pont nélkül áll, s ideje lenne ezen változtatni, ám a két csapat sorsolása nem túl kedvező.

Bár a TFC a kupában legyőzte 2–0-ra a BKV-t, ezúttal idegenben találkozik a fővárosi gárdával, amely a bajnokságban nemhogy hibátlan, de a tabella élén is áll. Ráadásul a miklósi csapat eddig még gólt sem rúgott, pedig hazai pályán szerepelhetett mindkét alkalommal, így vendégként még inkább javítania kell a teljesítményén.

Szintén nullapontos a TVSE, de ennek ellenére biztatóbb helyzetben van. A Kazincbarcika elleni vereség (1–2) kalkulálható volt, ám a Békéscsaba II. ellen (2–4) már illett volna legalább egy pontot otthon tartani. Javítási lehetőség van, de a Füzesgyarmat otthonában ez messze nem lesz könnyű feladat, amely egyébként két döntetlennel indította az idényt.

Jászberényben nem voltak elégedettek a Hidasnémeti elleni döntetlennel (1–1), de miután a TFC-t 4–0-ra verték a rajton, a négy pont teljesen vállalható teljesítmény. A Putnok ugyanennyi pontot szerzett, de a Hidasnémeti ellen játék nélkül nyert, emellett pedig a Füzesgyarmat otthonában játszott 0–0-t. A tavasszal csak a mezőny feltöltése miatt maradt bent a Putnok, az eddigi produktum alapján pedig nehéz megállapítani, mire is lehet számítani ellenük.

Párosítások: Békéscsaba II.–DVSC II., 11.00, Hajdúszoboszló–Tállya, 15.00, Eger–SBTC, 17.00, Jászberény–Putnok, BKV Előre–Törökszentmiklós, Füzesgyarmat–Tiszafüred, DEAC–Hidasnémeti, Kazincbarcika–Újpest II., Kisvárda II.–DVTK II., Tiszaújváros–Sényő, 17.30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában