Kosárlabda

2021.08.04. 07:00

Szerdán rajtol a kosárdzsembori

Szerdától immár ötödik alkalommal rendezik meg Szolnokon a FIBA 3x3-as kosártornát, nevezetesen az U17-es Európa-kupa-selejtezőt és az U23-as Nemzetek Ligája mérkőzéssorozatot, amelyeken mindkét nem érdekelt lesz. Az augusztus 4–8-ig tartó kosárdzsemborinak a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri ministadion ad otthont.

Varga Csaba

Szerdától ismét nagy meccsek várhatóak

Fotó: Mészáros János

Az utánpótlás-seregszemlékre nem kevesebb mint tizennyolc országból érkeznek csapatok. Mától tehát az U23-as korosztály válogatottjai lépnek pályára, hat-hat férfi- és női csapat vesz részt a küzdelmekben. A résztvevők Ausztria, Németország, Magyarország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia válogatottjai lesznek. A férfigárdát Földi Sándor szövetségi kapitány, Moosz Milán edző, míg a hölgyeket Süle Krisztina szövetségi kapitány és Delmis An­gela edző fogja irányítani.

Földi Sándor ugyebár kötődik a megyéhez, hiszen volt az Olajbányász edzője, ősztől pedig ismét a Jászberény kispadjára ül le. Del­mis An­ge­la pedig játékosként tagja volt a Szolnoki MÁV-Coop SE Magyar Kupa-győztes együttesének.

Férficsapatunk szerdán 16.25-kor az oroszok ellen, míg a hölgyek 17.50-kor a szlovákokkal szemben kezdenek.

A helyosztókat csütörtökön és pénteken 21.20-tól tartják. Azt tudni kell, hogy a három állomásból álló U23-as torna eredményeit majd az európai mérkőzéssorozat végén összesítik.

Szombaton délután négy órától már az U17-es korosztály legjobbjai lépnek pályára az Európa-kupa selejtezőjében, amelyben 12-12 férfi- és női válogatott küzd majd a helyezésekért. A korábbi évekhez képest kilenc csapattal több válogatott vesz részt a szolnoki selejtezőn.

A férfiaknál Románia, Szlovénia, Franciaország, Izrael, Magyarország, Németország, Lengyelország, Spanyolország, Szerbia, Horvátország, Ausztria és Dánia, a hölgyeknél pedig Franciaország, Németország, Hollandia, Ukrajna, Románia, Fehéroroszország, Magyarország, Lengyelország, Izrael, Ausztria, Dánia és Litvánia indul a tornán. A magyar férfiválogatottat Lekli József szövetségi kapitány és a szolnoki kötődésű edző, Halmai Norbert, míg a lányokat Földi Attila szövetségi kapitány és Földi Alexandra edző fogja irányítani. A fiúk szombaton 19 órakor a horvátokkal, míg a lányok 20.55-kor a németekkel küzdenek meg elsőként. A kétnapos megméretésen hat férfi- és kilenc női válogatott harcolhatja ki az indulási jogot a szeptember 17–19. közötti Európa-kupa-döntőre, amit Lisszabonban fognak megrendezni.

Szerdától ismét nagy meccsek várhatóak
Fotó: Mészáros János

Mint legutóbb is írtuk, a tornán a FIBA protokollja szerint a játékosok és a stábtagok csak negatív PCR-teszt birtokában szerepelhetnek, a szurkolók pedig védettségi igazolvánnyal látogathatják a mérkőzéseket. A nézők szórakozásáról nemcsak a találkozók alatt, hanem azok között is gondoskodnak. Különböző érdekes és látványos programok, mindennap kvízjátékok és táncbemutatók, pénteken és szombaton este pedig filmvetítések színesítik majd a programot, ezekhez viszont nem lesz szükség a védettségi kártyára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában