Kosárlabda

2021.08.21. 09:47

Újabb légiós érkezhet az Olajhoz

Az első nyilvános felkészülési meccset jövő pénteken vívja az Olaj.

Varga Csaba

Pongó Mátéék (balra) hamarosan meccseket is játszanak

Fotó: Mészáros János

Továbbra is gőzerővel készül az előttünk álló szezonra a Szolnoki Olajbányász kosárcsapata. Az új szerzemény negyedik légiós a sorban, a dominikai válogatott, Gelvis Solano is bekapcsolódott a munkába. Sőt a legfrissebb hírek szerint hamarosan az ötödik külföldi játékosát is megnevezi majd a klub.

Az első tesztmérkőzésre sem kell sokat várni, szombaton, egyelőre zárt kapuk mögött a Pakssal találkoznak Rudner Gáborék a Tiszaligetben, jövő szerdán pedig Zalaegerszegre utaznak. Az első nyilvános felkészülési meccset jövő pénteken vívja az Olaj, ekkor az Oroszlányt fogadják a Tiszaligetben.

Szeptember 3-án és 4-én Pakson szerepel a csapat a Morgen Ferdinánd emléktornán. Utána három nap alatt két meccs jön, előbb 8-án a Tiszaligetben a Szedeák lesz az ellenfelük, majd 10-én Székesfehérváron az osztrák Vienna ellen lépnek pályára. Ezt követően már a bajnoki nyitányon lesznek érdekeltek a szolnokiak, szeptember 22-én a Szedeákot fogadják.

Mint tudjuk az idén is szerepel majd a FIBA Európa-kupában az Olaj. A csapat a H-jelű négyesbe került ahol a romániai CSU Oradea (Nagyvárad) és a lengyel Legia Warszawa mellett egy a selejtezőből érkező ellenfele lesz, amely az izraeli Ironi Ness Ziona, az osztrák GGMT Vienna, az észt BC Pärnu Sadam, a ciprusi Keravnosz, valamint a portugál FC Porto csapatai közül kerül ki.

A sorsolás szerint október 13-án itthon a selejtezőből felkerülő csapat ellen kezdenek Kovács Péterék, majd november 17-én Nagyváradon zárják a a csoportmeccseket a piros-feketék.

A párosítás:

Október 13.: Olajbányász–selejtezős csapat

Október 20.: Legia Warszawa–Olajbányász

Október 27.: Olajbányász–Nagyvárad

November 3.: selejtezős csapat–Olajbányász

November 10.: Olajbányász–Legia Warszawa

November 16.: Nagyvárad–Szolnoki Olajbányász

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában