Lábtoll-labda

2021.09.23. 07:00

Ezúttal is mindent vittek a hazai versenyzők az Újszász Kupán

Az év legnehezebb versenyeként számon tartott Újszász Kupával megkezdődött a lábtoll-labdázók őszi versenyszezonja.

Munkatársunktól

Kökény Zoltán (balra) egy talpalással próbálkozik a szintén újszászi Herczeg Gábor–Tóth Gábor kettős elleni döntőben

Fotó: Berkó Sándor

A 18. alkalommal megrendezett kétnapos viadalon húszórai játék során hét számban mérkőzött meg a hetvenfős mezőny. A verseny tavaly elmaradt, de úgy tűnik, a járványt a házigazdák vészelték át jobban, mert megismételték a 2019. évi eredményüket, azaz mind a hét versenyszámban újszásziak álltak a dobogó tetején – az első helyek mellé még három második és két harmadik helyezést is megszereztek.

Három első és egy második helyezéssel az Újszász Kupa-specialista, Herczeg Gábor zsinórban hetedik alkalommal hódította el a legjobb összetett eredményért járó serleget. A nőknél a távol maradó címvédő, Vachal Krisztina helyét négy első hellyel Farkas Lilla foglalta el.

A női csapatok döntőjét az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin összeállítású egység nyerte, a férfiaknál pedig a Herczeg Gábor, Ké­zér Zsolt, Szűcs Gergely, Tóth Gábor alkotta négyes zárt az élen. Női párosban Diós Letícia és Farkas Lilla diadalmaskodott, míg a másik nemben Herczeg Gábor és Tóth Gábor örülhetett a döntő után. A vegyes páros fináléját éjjel fél egykor két újszászi páros játszotta: Herczeg Gábor és Farkas Lilla két játszmában verte Farkas Balázst és Hornyák Erzsébetet.

A második napra az egyéni számok maradtak. A nőknél Farkas Lilla végzett az első helyen, miután a pusztaszeri Németh Barbarát győzte le két szettben (21:13, 23:21). Férfi egyéniben a szokásos, immár tizenhatodik Tóth Gábor–Herczeg Gábor finálét rendezték, amit előbbi versenyző nyert meg két szettben (21:18, 22:20). Munkatársunktól

Az újszászi lábtoll-labdázók megismételték 2019-es eredményeiket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában