Frissítve / Galériával / Labdarúgás - NB III.

2021.10.17. 16:24

Kikapott a Törökszentmiklós és a Jászberény, ikszelt a Tiszafüred

A tizenkettedik forduló mérkőzéseivel folytatódtak az NB III. Keleti csoportjának küzdelmei a hétvégén.

Sebestyén János

A hetedik berényi vereség

A berényi mester, Német Gyula a Békéscsaba II. elleni meccsen a sárga lapos eltiltása miatt a csapatkapitányra, Szőllősi Ferencre, illetve Erdős Gáborra nem számíthatott. Rosszul is kezdődött a találkozó a házigazdáknak, hiszen már a negyedik percben előnyhöz jutottak Ilyés Tamás révén a vendégek. A gól után a JFC nem roppant össze, a 17. percben sikerült is az egyenlítés Sárossy Dániel távoli bombájának köszönhetően.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, mivel pár perc múlva ismét Ilyés Tamás volt eredményes, így egygólos vendégvezetéssel mehettek szünetre a csapatok. A folytatás nem alakult jól a berényiek számára, hiszen a 60. percben Asztalos Dávidot második sárga lappal kiállította a játékvezető, majd a 90. percben egy kontrából Ilyés Tamás megszerezte önmaga, illetve csapata harmadik gólját, így beállítva a végeredményt.

Jászberényi FC–Békéscsaba II. 1–3 (1–2)

Jászberény, 300 néző. Vezette: Valu Tibor (Szilágyi Zsolt, Gavalla-Kulcsár Judit)

JFC: Bonica – Szanyi, Tóth O., Aranyos, László K. (Kurun­czi, 61.) – Palcsó – SÁROSSY, KOPPERMANN, Nagy Sz. (Lakatos D., 67.) – Polák (Izsold, 67.), Asztalos. Edző: Német Gyula.

Gólszerzők: Sárossy (17.), ill. Ilyés T. 3 (4., 21., 90.).

Kiállítva: Asztalos (60.)

Német Gyula: – Két nagy hiányzónkat feledtetni tudtuk, nagyon sokat tettek a srácok a jobb eredményért, ám az egyéni hibáinkat kíméletlenül kihasználták. A kiállítás után is mi támadtunk, de a végén kinyíltunk, és újabb gólt kaptunk.

Továbbra sincs TFC-siker

Az Újpest II. csapatát látta vendégül a Törökszentmiklós. Az első félidő derekán gyors gólváltásra került sor, először a vendégektől Kálnoki-Kis Zsombor volt eredményes, majd pár percre rá Pataki Zoltán tizenegyesből egalizált. A folytatásban a sok párharcot hozó mérkőzésen a vendégek akarata érvényesült, a hazaiak inkább kontrából próbáltak érvényesülni. A 77. percben egy kapu előtti kavarodást az újpesti Radosevics szemfüles módon kihasznált, ezzel megszerezve a győztes találatot.

TFC-Veteriner–Újpest II. 1–2 (1–1)

Törökszentmiklós, 200 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs)

TFC: Berta – Lakatos K. (Pe­revuznik, 85.), Héder A., Gusz­tafik, Telinger (Debre­czeni, 73.), Bencze – HÉJJAS, Csúri D. (Kiss Cs., 46.), Baráth G. (Balogh D., 73.) – PATAKI, Szecsei (Rimóczi I., 46.). Edző: Török László.

Gólszerzők: Pataki (28. – tizenegyesből), ill. Kálnoki-Kis (23.), Radosevics (77.).

Török László: – A mai mérkőzésen értékelhetetlen volt a csapat, illetve az egyéni teljesítmény is. Megérdemelt az újpestiek győzelme.

Elszalasztott lehetőség

A Tiszafüred Putnokon aktívan kezdett, de a 23. percben mégis a hazaiak szereztek vezetést Katona Bence távoli találata révén. A kapott gól nem zökkentette ki a vendégeket, mezőnyfölényben játszottak, ami a 45. percben góllá is érett, Kertész Tamás remek egyéni akcióból talált a putnoki kapuba. A szünet után, a 61. percben tizenegyeshez jutott a Füred, azonban Barna Viktor nem élt a lehetőséggel. A meccs folytatásában a TVSE akarata érvényesült, de több találat már nem esett a meccsen.

Putnok FC–Tiszafüredi VSE1–1 (1–1)

Putnok, 100 néző. Vezette: Sándor Csaba (Benkő Róbert, Kurinka Béla)

TVSE: Tajti B. – Tomola, Mészáros N., FEHÉR Zs., VIN­CZE P. – Mácsai (Tóth N., 86.), NAGY O., Barzsó – KERTÉSZ, Barna B. (Háda, 67.), Barna V. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Katona B. (23.), ill. Kertész (45.).

Dorcsák Zoltán: – Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert nyernünk kellett volna, ugyanakkor a játékunk rendben volt. Ez már a harmadik meccs, amin döntetlennél büntetőt hibázunk, és emiatt fájó pontokat veszítünk.

További eredmények: Kisvárda II.–Tiszaújváros 4–3, DVTK II.–Tállya 4–0, Eger–Füzesgyarmat 2–3, BKV Előre–Hajdúszoboszló 2–0, DEAC–Kazincbarcika 1–4, Hidasnémeti–DVSC II. 1–4, SBTC–Sényő 0–0.

A bajnokság állása:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!