Labdarúgás / galériával

2021.10.03. 19:15

Majdnem megnyerte a megyei rangadót a Törökszentmiklós

Megyei rangadót rendeztek vasárnap az NB III. Keleti csoportjában, ugyanis a tizedik fordulóban a Törökszentmiklós a Tiszafüredet fogadta. Harmadik csapatunk, a Jászberény pedig a Hajdúszoboszlót látta vendégül.

Varga Balázs

Közel volt a TFC-győzelem

A pont nélküli TFC agilisan kezdett, s hamar megszerezte a vezetést Pataki Zoltán góljával. A TVSE olyannyira nem találta a fogást ellenfelén, hogy Tajti Bence bravúrjára is szükség volt, hogy ne nőjön kétgólosra az előny az első félidőben. A folytatásra némileg feljavult a Füred, egyenlített is, de a hajrában Pataki révén ismét előnybe kerültek a hazaiak. Már úgy tűnt, megszerzi első győzelmét a Miklós, ám a hosszabbításban Telinger István öngóljával egyenlítettek a vendégek, így elvittek egy pontot.

TFC-Veteriner–Tiszafüredi VSE 2–2 (1–0)

Törökszentmiklós, 200 néző. Vezette: Kakuk (Vrbov­szki, Németh B.)

TFC: Zsibrita – Héder A., Pe­re­vuznik, GUSZTAFIK, TE­LIN­GER – Baráth, Bencze (Csú­ri D., 65.), LAKATOS K. (Szántó, 80.), Kiss Cs. (Rimóczi I., 59.), HÉJJAS – PATAKI. Edző: Török László.

TVSE: TAJTI B. – Tomola (Harsányi, 65.), Mészáros N., Fehér Zs., Kalóz (Vincze P., 46.) – Kertész, Mácsai, BARZSÓ – Nagy O., Barna B., Barna V. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Pataki 2 (12., 87.), ill. Barzsó (57.), Telinger (93. – öngól)

Török László: – A mi helyzetünkben nagyon kellene örülnöm az egy pontnak, de egy ilyen meccs után nem tudok. Amíg ilyen figyelmetlenek vagyunk, addig nem érdemlünk győzelmet. Ki kellett volna használnunk a helyzeteinket, mert ez így fájóbb, mint egy vereség.

Dorcsák Zoltán: – Nagyon gyengén futballoztunk az első félidőben, a Törökszentmiklós el is dönthette volna a mérkőzést. Utána megvoltak a lehetőségeink a fordításra, igaz, a hazaiaknak is voltak helyzeteik kontrákból. Talán a több rutinunknak köszönhetjük a döntetlent, de ellenfelünk megérdemelte volna a győzelmet.

JFC-siker öt vereség után

Öt vereséget követően fogadta a Jászberény az újonc, ennek ellenére ezidáig veretlen Hajdúszoboszlót. A kiélezett mérkőzésen az első félidő nem hozott gólt, a 60. perc végén viszont megszerezte a vezetést a JFC: Szőllősi Ferenc tekerte kapura a szabadrúgást 20 méterről, a labda kijött a jobb kapufáról, amelyet Erdős Gábor közelről a hálóba passzolt.

Ezt követően nyilván kitámadt a vendégcsapat, aminek köszönhetően a jászsági gárda kedvére kontrázhatott. Sokáig nem sikerült lezárni a találkozót, de aztán egy szép támadás végén Muhari Zoltán 16 méterről a bal alsóba lőtt, eldöntve ezzel a mérkőzést. A Berény így öt vereség után nyert ismételten.

Jászberényi FC–Hajdúszoboszlói SE 2–0 (0–0)

Jászberényi Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Újhelyi (Balla L., Varga Z.)

JFC: Bonica – Szanyi, TÓTH O., ARANYOS (Szanku, 89.), László K. – Palcsó (Muhari, 77.), ERDŐS – SÁROSSY, SZŐLLŐSI (Borics, 89.), Nagy Sz. – ASZTALOS (Koppermann, 74.). Edző: Német Gyula.

HSE: MÉSZÁROS D. – Vincze Á., Fenyőfalvi (Szathmári, 70.), Moga (Barnucz, 70.), CSIKI N. – Kis Sz. (Szabó L., 41.), Kónya Cs., Lukács Zs., Bódis (Balogh K., 67.), Dobi – Máté J. Edző: Csillag László.

Gólszerzők: Erdős (60.), Muhari (86.)

Német Gyula: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen jó csapatot érkezett hozzánk. Remek színvonalú, sok helyzetet hozó találkozót játszottunk, amelyen számunkra nagyon kellett a siker. A héten beszéltem az öt-hat húzóemberünkkel, hogy valamit változtatni kell, és úgy tűnik, ez meg is történt. Kiléptünk a gödör szélére ezzel a győzelemmel.

Csillag László: – Több támadónk hiányzott, emiatt elöl nem voltunk hatékonyak, de hátul is többet hibáztunk a megszokottnál – főleg a második félidőben. Megérdemelten nyert a Jászberény, de nem dőlünk a kardunkba a vereség miatt.

További eredmények:

DVTK II.–DVSC II. 1–1, BKV Előre–Eger 1–0, DEAC–Tiszaújváros 5–0, Hidasnémeti–Békéscsaba II. 0–4, Kisvárda II.–Füzesgyarmat 0–0, Putnok–Kazincbarcika 0–1, Salgótarján–Újpest II. 0–0, Sényő–Tállya 6–0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!