labdarúgás

2021.11.24. 07:00

Fontos bajnoki meccs vár Dorogon a MÁV-ra

Hétközi fordulót rendeznek szerdán a másodosztályban, s a Szolnoki MÁV ezúttal idegenben lép pályára, 13 órától a Dorog vendége lesz.

Varga Balázs

Sipos Zoltánnak (balra) és szolnoki társainak is fel kell javulniuk a három pont megszerzése érdekében

Fotó: Nagy Balázs

Továbbra is hullámvölgyben a MÁV FC, immár hét mérkőzés óta nyeretlen, amelyből minél előbb ki kellene kecmeregni, mivel a kiesőzóna már csak négy pontra található. Szerencsére a szerdai ellenfél, a Dorog sincs nagy formában, az elmúlt öt találkozójából négyet elveszített, s ugyan egyet megnyert – otthon a Siófok ellen 4–1-re –, aki látta a meccset, tudja, milyen óriási védelmi hibákat követtek el a vendégek. Persze azokat is ki kell használni, de beszédes adat, hogy a Komárom megyeiek ezen a mérkőzésen kívül nem rúgtak gólt öt bajnoki óta.

Visszatérve a szolnoki csapatra és a hétmeccses nyeretlenségi sorozatra: ebből a gárda öt összecsapáson nem talált az ellenfelek hálójába, és még érdekesebb, hogy a vezetést egyszer sem tudta megszerezni – kétszer hátrányból sikerült pontot szerezni, de fordítani nem. Pedig a szezon kezdetén egyáltalán nem volt gond a gólszerzéssel, de az idény elején brillírozó Sipos Zoltán nincs jó formában, két csatárunk, Tóth László és Vó­lent Roland sérült, a többiek pedig mostanában nem tudják vállukra venni a csapatot. Mindenképp szükség van tehát arra, hogy jobb egyéni teljesítmények legyenek, egy-egy villanás rengeteget lendíthet az együttesen.

Egy győzelem megnyugtató lenne, de talán érdemes a vasárnapi, Tiszakécske elleni hazai találkozóval együtt kezelni a hétközi mérkőzést. A két meccsen ugyanis jogos elvárás lehet a négy pont megszerzése. Természetesen emellett fontos is amiatt, hogy a két decemberi összecsapáson – Szombathelyen és Szentlőrincen – ne görcsösen, győzelmi kényszerben kelljen pályára lépnie a Tisza-parti gárdának a téli szünet előtt. Ehhez az első lépést viszont szerdán kell megtenni.

Párosítások

17. forduló: III. Kerület–Győr, Soroksár–Diósgyőr, Budaörs–Csákvár, Szentlőrinc–Vasas, Dorog–Szolnoki MÁV, 13.00, Békéscsaba–Nyíregyháza, Haladás–Siófok, Tiszakécske–KTE, Szeged–Pécs (tv: M4 Sport), Budafok–Ajka, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában