Labdarúgás

2021.12.11. 07:00

Idén utoljára van esélye javítani a MÁV FC-nek

Az utolsó bajnoki mérkőzését játssza az esztendőben a Szolnoki MÁV, amely vasárnap a Szentlőrinc vendége lesz az NB II. 20. fordulójában. A 13 órakor kezdődő találkozót a pályaválasztó ideiglenes otthonában, a pécsi PMFC Stadionban rendezik.

Varga Balázs

Kovács Olivér az elmúlt meccseken már ismét stabil pontja a szolnoki védelemnek, a Haladás ellen pedig gólt is szerzett

Forrás: Mészáros János

A két csapat ebben a szezonban egyszer már találkozott egymással, hiszen a vasárnapi összecsapás igazából a tavaszról előrehozott első forduló. Az augusztusi rajton a Baranya megyeiek szereztek vezetést a hajrában, azonban a MÁV egy perccel később egyenlített Sipos Zoltán góljával, így 1–1-gyel zárult a mérkőzés.

Döntetlenekből azóta sincs hiány Szentlőrincen, hiszen az idényben összesen kilencszer ikszeltek már, sokáig – egészen tíz fordulón át – veretlenek is voltak. Azonban az elmúlt időszak a piros-feketék számára sem volt túl sikeres, az előző kilenc bajnokijukon csupán egyszer nyertek, ezenkívül pedig kétszer futotta döntetlenre erejükből.

Mint tudjuk, a szolnoki együttes sincs jó formában, sőt. A kék-fehérek immár tíz találkozó óta nyeretlenek a másodosztályban, legutóbb szeptember 29-én sikerült begyűjteni a három pontot, amikor a Budafokot gyűrték le 1–0-ra. Beszédes adat, hogy azóta egyszer sem tudta megszerezni a vezetést a MÁV FC, hátrányból pedig maximum az egyenlítés jött össze. Illetve olyan meccs is akadt, amikor ugyan gólt nem kapott a gárda, de valahogy nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába – a legjobb példa erre a Tiszakécske elleni hazai összecsapás, amikor több nagy helyzetet is kidolgozott a Szolnok, végül mégis gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés a Tiszaligetben.

Nyilván ilyenkor már a játékosok önbizalma sem azon a szinten van, ami ideális lenne a győzelmek begyűjtéséhez, de az első gól megszerzése ebből a szempontból is nagy lökést adhatna. Egészen más lélektanilag is előnyben futballozni, mint futni az eredmény után. Kérdés, ki tud a hálóba találni, hiszen a szolnoki csatárok nincsenek csúcsformában. 

Legutóbb – október 20-án – Kurdics Leventének és Vólent Rolandnak jött össze a gól a támadószekcióból, még a Csákvár elleni 2–2-es mérkőzésen. Azóta viszont csak két védő, Tóth Bence – aki letöltötte sárga lapos eltiltását, így vasárnap ismét ott lehet a pályán – és Kovács Olivér tudta bevenni az ellenfelek kapuját. Vólent ugyebár térdsérülés miatt nem léphet pályára, de Kurdics játéka is kérdéses. A többiek közül Irmes Dávid eddig keveset mutatott, de Lakatos István formája is visszaesett, így talán leginkább Tóth Lászlóban lehet bízni majd, aki a vállsérülését követően végre kezd magára találni.

– Több sebből vérzünk, sajnos jó pár játékosunkra nem számíthatunk betegség vagy sérülés miatt

– nyilatkozta hírportálunknak Csábi József, a Szolnoki MÁV vezetőedzője. – Természetesen a mi helyzetünkben ez nem lehet kifogás, ugyanúgy pontot, még inkább pontokat kell szereznünk a hétvégén. Szerencsére a Szentlőrinc sincs túl jó formában, de ettől függetlenül masszív csapat, az eredményeiken is látszik. Bár már egyszer találkoztunk velük a szezonban, ismét feltérképeztük őket. Felkészültünk a mérkőzésre, s igyekszünk minél jobb eredményt elérni.

A MÁV jelen helyzetében sajnos a döntetlen sem számít túl jó eredménynek, hiszen a kiesőzónában található csapatok már a kék-fehérek sarkát tapossák. Egy győzelem természetesen sokkal megnyugtatóbb lenne, s nem csak a pontok tekintetében, hiszen végre maga mögött tudhatná a szolnoki gárda ezt az igen hosszúra nyúlt hullámvölgyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!