Vízilabda

2022.02.19. 07:02

A Vasast fogadja hazai pályán a Szolnoki Dózsa

A 21. forduló következik az élvonalbeli bajnokságban, a Szolnoki Dózsa pedig a Vasas gárdáját fogadja szombat este hat órától a Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

Szeghalmi Zsombor jó játékára is szükség lesz

Forrás: Kiss János

Mint tudjuk idén a japán Fukuoka helyett Magyarország rendezi a vízes világbajnokságot. További változás, hogy május 13–28. helyett június 18. és július 3. között versenyeznek majd a vízilabda válogatottak Budapest mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden. Ezért nemcsak a nemzetközi, hanem hazai versenynaptárban is lesznek változások, itthon többek között megszűnnek a hétközi fordulók (az eredeti programmal ellentétben már most sem játszottak szerdán), az alapszakaszból hátralévő hat fordulót kizárólag hétvégén, főként szombaton játsszák le, az utolsó játéknap április 2-án lesz. Azzal, hogy nem minden héten kell szerda-szombat ritmusban játszani, lazább tűnik a tavasz.

Tehát hat forduló van hátra az alapszakszból, a harmadik helyen tanyázó Szolnoki Dózsa aktuális ellenfele a negyedik Vasas csapata lesz. A fővárosiak háza táján történt a héten, hogy a csapat ősszel kinevezett vezetőedzője, Szlobodan Nikics további két évre elkötelezte magát az angyalföldi klubhoz. Egyébiránt szinte biztosra vehető, hogy a tabella első négy helyén álló csapat, az OSC, a Ferencváros, a Szolnok és a Vasas, ha csak nem történnek közben váratlan meglepetések megtartják pozíciójukat, és majd egymás ellen játszanak az elődöntőben. Az sem lesz mindegy, hogy az egymással szembeni alapszakaszmeccsen milyen eredmények születnek, hiszen az elődöntők az egyik fél hetedik pontjáig tartanak. A szolnoki csapat sajnos mindhárom vetélytársától kikapott az alapszakasz első körében, szombati ellenfelétől, a Vasastól 9–5-es vereséget szenvedtek a fővárosban.

– Komplett csapat a Vasas, a kulcsposztokon válogatott játékosok szerepelnek náluk– mondta Angyal Dániel, a Dózsa csapatkapitánya. 

– Sajnos a budapesti mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Szombaton este mindenképpen javítani akarunk a mérlegünkön.

Egy biztos nem lesz könnyű dolga a szolnoki legénységnek a nagy terveket szövögető Vasassal szemben, amely az első körben ugyebár legyőzte a Szolnokot, míg a Fradival és OSC-vel is döntetlent játszott.

Rangadó lesz a javából 

– nyilatkozta hírportálunknak Zsivko Gocics, a szolnoki gárda a edzője. 

– Stabil, jó szerkezetű csapat a Vasas, nem lesz könnyű ellenük vízilabdázni. Sajnos Bilal Gbadamassi nem szerepelhet az összecsapáson, mert holland válogatottal játszik majd vb-selejtezőt a hétvégén. Hívjuk, várjuk közönségünket a rangadóra, mert nagyon kell majd a szurkolás.

Az élcsoport állása: 1. OSC 53 pont, 2. FTC 52, 3. Szolnoki Dózsa 49, 4. Vasas 48, 5. BVSC 41, 6. Bp. Honvéd 32, 7. Szeged 24, 8. Pécs 23 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!