Frissítve/Galériával/Vízilabda

2022.02.19. 19:41

A véghajrában húzta be a győzelmet a Szolnoki Dózsa

A vízilabda-bajnokság 21. fordulójának rangadóján a szolnoki csapat Jansik Dávid utolsó másodpercben lőtt góljával 9–8-ra győzte le a Vasast.

Varga Csaba

Mintegy tíz percig fej-fej mellett haladtak a felek, aztán 5–5-ös állás után három szép gólt lőttek a szolnokiak, és úgy tűnt, hogy zsebben a meccs.  Ám 8–5-ös állást követően megállt a hazai gépezet és az angyalföldiek  kicsikarták az egyenlítést. A végjáték óriási izgalmakat hozott, a Vasas emberelőnyt kapott az utolsó percben, de Kovács Gergő labdát szerzett. Három másodperccel a végső  dudaszó előtt emberelőnyhöz jutott a Dózsa is, majd Ivan Zovic passzát Jansik Dávid a Vasas kapujába lőtte, Vogel Gábor játékvezető pedig megadta a gólt.

A vendégek stábja reklamált, időntúlinak látták Jansik találatát. Majd Vogel Gábor Marnitz Miklóssal a mérkőzés ellenőrével tanácskozott, úgy döntőttek, hogy érvényes a gól, így nyert a Szolnok.

Szolnoki Dózsa–Vasas 9–8 (3–2, 3–3, 2–1, 1–2)

Szolnok, Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Vogel G., Ifj. Kenéz Gy.

SZOLNOK: BÁNYAI – KOVÁCS G. 1 Nagy Á. 2, ANGYAL 4, MILAKOVIC 1, Jansik D. 1, Zovic. Csere: Schmölcz, Konarik, Szeghalmi, Pető A., Teleki. Edző: Zsivko Gocics

VASAS: B MITROVICS – Bátori 2, Zerinváry, Randjelovics, Bedő, DRASKO BRGULJAN 2, ERDÉLYI 2. Csere: Mezei, VADOVICS V. 2., Simon R., Szatmári K., Sipos B., Sedlmayer. Edző: Szlobodan Nikics

Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 15/3

Gól – ötméteresből: 3/3 , ill. 1/1

Kiállítva végleg cserével:

Így látták a szakemberek a meccset:

Zsivko Gocics: – Egész héten sok problémával, köztük betegségekkel küszködtünk, csak kétszer tudtunk együtt edzeni. Amikor a harmadik negyedben 8–5-re vezettünk, többször is eldönthettük volna a meccset, de nem tettük, így a végén izgulnunk kellett, szerencsére nyertünk, aminek a nagyon örülünk.    

Szlobodan Nikics:
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!