Úszás

2022.04.28. 14:30

Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszó Szolnokon járt

Két év után ismét megrendezték a Coop - Májusfa futást Szolnokon, melynek egyik vendége Jakabas Zsuzsanna volt.

Varga Csaba

– Jakabos Zsuzsanna a keddi Coop-Májusfa Futás egyik vendége volt. Mit szól a szolnoki sokasághoz?

Örülök, hogy itt lehetek, jó érzés látni, hogy ilyen sok fiatalt és az idősebbeket is megmozgatja ez az esemény, akik jókedvvel futnak a kiváló időben. Már több mint hat éve van megállapodásom a Cooppal, amit 2016-ban, a riói olimpia előtt kötöttünk. Mindig szívesen eljövök az ehhez hasonló rendezvényekre. 

– Beszéljünk az úszásról, hiszen sűrűnek ígérkezik az idei programjuk is, többek között világ- és Euróba-bajnokságot is rendeznek. Hogyan készül fel mindezekre?
– Télen a hazai edzések mellett háromhetes thaiföldi edzőtáborban voltam társaimmal. Jólesett a környezetváltozás meg az, hogy elmenekültünk a hideg elől. Természetesen nagyon keményen dolgoztunk reggeltől estig. Azóta már a debreceni országos bajnokságon is elindultunk, csapatunk, a Győri Úszó SE 16 érmet szerzett. Én viszont szerettem volna jobban úszni, két bronzérmet gyűjtöttem 100 és 200 pillangón. Szerencsére bekerültem a világbajnoki csapatba. 

– A csinos úszóhölgy öt olimpián indult idáig. Vajon a párizsi játékokon is rajtkőre áll, vagy közbe szól majd a babaprojekt? 
– Minden bizonnyal lesz olimpia Párizsban két év múlva, de az nem biztos, hogy én is ott leszek. Úgy érzem, mintha most lett volna vége a tokiói olimpiának. Egyelőre nincs párizsi terv. Reméljük, a családunk is bővülni fog valamikor. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában