Labdarúgás/Galériával

2022.04.11. 06:45

Megtörte nyeretlenségét a Szajol

A huszonharmadik forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén.

Munkatársainktól

Nem bírt a jászárokszállási Bordás Áron (balra) a mezőtúri Bodorik Bencével hazai pályán, ahogyan csapataik sem jutottak dűlőre a gól nélküli meccsen Fotók: Pesti József

JVSE-ROSENBERGER–MEZŐTÚR 0–0 

Jászárokszállás, 60 néző. Vezette: Kóródi Ferenc. 

Jászárokszállás: FARKAS A. – SERES, NAGY B., Nagy F., Rédei, FORGÓ, Kocsis (Kaszab Á.), Bordás, Hájos, CZUCZOR (Kaszab L.), Szabó T. Edző: Papp Tamás. 

Mezőtúr: Török – Bontovics, Pesti Z., Erdősi Gy. (Nagy P.), KÁNTOR (Szikora), Bodorik, FARKAS Z., UJLAKÁNY R., Rupa (Patkós), Nagy Cs., Rácz (Kormos). Edző: Erdősi Gyula. 

A nagy iramú mérkőzés sok-sok kimaradt helyzetet hozott mindkét oldalon, így végül csak egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok. 

Papp Tamás: – Küzdöttünk, csúsztunk, másztunk, de gólt a pontatlanságunk miatt nem tudtunk szerezni. 

Erdősi Gyula: – Sajnálom, hogy csak egy pontot tudtunk szerezni, a helyzetek alapján győzelmet engedtünk ki a kezünkből. Mély fájdalommal búcsúzik a csapat a héten elhunyt id. Kántor Lajostól. 

Tudósított: Kiss Jenő 

 

 

TISZAPÜSPÖKI–SZAJOL 0–3 (0–1) 

Tiszapüspöki, 50 néző. Vezette: Czékus Sándor. 

Tiszapüspöki: Pócs – Kutus, Ferge (Deák), KADA, Nagy (Varga), Pintér, Szedlák, Lu­kács R., SUKI (Lukács D.), Lólé, Farkas. Edző: Lukács Kálmán. 

Szajol: RÉKASI R. – DAL­MADI, CSERNUS, CSAJBÓK, KISS ZS., BENEDEK ZS. (HARCSA), DONKÓ (JUHÁSZ), BENEDEK N. (KACSKÓ), SÁRKÁNY A. (BODNÁR), DOBOS (FELFÖLDI), BEZZEG N.

Megbízott edző: Fülöp Ádám. 

Egy nagyon rossz felfogásban játszó hazai csapatot láthatott a kilátogató közönség. Ilyen különbséggel is megérdemelt vereséget szenvedett a Tiszapüspöki. 

Gólszerzők: Donkó 2 (35., 72. – tizenegyesből), Benedek N. (53.). 

Lukács Kálmán: – A nehéz talajú pályán lejátszott mérkőzésen a Szajol jobban akarta a győzelmet, így megérdemelten vitte el a három pontot. 

Fülöp Ádám: – A mentalitásbeli különbség eldöntötte a találkozót. 

Tudósított: Lukács Kálmán 

 

RÁKÓCZIFALVA–MARTFŰ 1–6 (0–4)

Rákóczifalva, 100 néző. Vezette: Bán János. 

Rákóczifalva: KISS Z. – Szakali, Kecskés, Major, Trecskó (Balogh S.), Szokolai, Kómár, Telkes-Tóth, Varga K., Győr, Susa. Edző: Ruskó Zsolt. 

Martfű: Terjéki – Vadas (Lengyel), SZABÓ T. (Kávási), Nagy F., Sindel, Polák (Bencsik), SZÉKELY D., KÓRÓDI, HEVESI-TÓTH, Zsombik (Ladányi D.), Csébi (Szőke).

Edző: Papp Erik. 

Tizennyolc perc alatt lerendezte a meccset a Martfű. A hazaiak ezek után már nem tudták megnehezíteni a dolgukat. 

Gólszerzők: Szakali (82.), ill. Polák (6.), Székely D. (14.), Szabó T. 2 (17., 48.), Hevesi-Tóth (33.), Sindel (86.). 

Ruskó Zsolt: – A Martfű a mai napon a játék minden elemében felülmúlt bennünket. 

Papp Erik: – Nagyszerű környezetben, magabiztos győzelmet arattunk egy szimpatikus ellenféllel szemben. 

Tudósított: Ruskó Zsolt 

 

TISZAFÖLDVÁR–NP-Hungária Kute 3–0 (3–0)

Tiszaföldvár, 50 néző. Vezette: Szabó József. 

Tiszaföldvár: Haris – Gyomai, Borgulya, Bódai (Gonda), KOVÁCS, HUSZKA, Sipos M. (Pápai), Kriska (Pácsa), Kis, Pataki Á. (Szőke), BALLA Z. (Czakó). Edző: Virágh Ferenc. 

Kunszentmárton: Gömöri – VINCZE Z., SZABÓ F., Lengyel D., Szabados (Kiss), Rácz (Szelindi), Határ (Panyik Z.), Légrádi, KÉZSMÁRKI, Molnár, KIRI. Edző: Gácsi Tibor. 

Kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette lejátszott, küzdelmekkel teli mérkőzést láthattak a kilátogatók. A hazai csapat védelme kicsit álmosan kezdett, melyet a vendégek igyekeztek kihasználni, de a remek napot kifogó Haris Ádám állta a sarat. Ugyanakkor a hazai támadók még az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát, s végül megérdemelt győzelmet arattak. 

Gólszerzők: Kovács 2 (11., 38. – mindkettőt tizenegyesből), Balla (45.). 

Virágh Ferenc: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, adtunk is lehetőséget a vendégeknek, nem is egyet. Szerencsére a támadósorunk mindig hozza a kötelező jó játékot. Összességében megérdemelten nyertünk, s fontos pontokat szereztünk. 

Gácsi Tibor: – Nem játszottunk alárendelt szerepet a bajnokesélyessel szemben. Megvoltak a ziccereink az első félidőben, de ezeket nem tudtuk kihasználni, a Tiszaföldvár viszont két büntetőt is kapott. 

Tudósított: Pápai Mihály 

 

KUNHEGYES–KARCAG 0–5 (0–2)

Kunhegyes, 100 néző. Vezette: Simon Ádám. 

Kunhegyes: Kormány P. (Csontos) – Tyukodi R., Mester, Szabó, Csörögi, FÁBIÁN, SZTOJKA, Soós, Pékó R. (Tyukodi A.), Balajti (Trencsényi), KIS A. Edző: Faragó Attila. 

Karcag: Csúri – SIMONKA, Nagy E. (Kelemen L.), KOVÁCS, BALLÓK B. (Ladányi), Tóth (Nagy N.), Szentmiklósi, Szent­annai Z., MARUSCSÁK, Nagy Z. (Debreczeni), Bencze (Varga D.). Edző: Simon Antal. 

A listavezető ugyan a meccs elejétől fölényben játszott, de csak két szabadrúgásból tudott gólt szerezni. A szünet után valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, de egy nagy védelmi hibából újabb találatot ért el a Karcag, ami után több lehetősége is akadt a hazai csapatnak a szépítésre, de kontrákból a vendégek szereztek újabb gólokat. A játék képe alapján a végeredmény túlzott különbséget mutat. 

Gólszerzők: Maruscsák 2 (15., 70.), Szentmiklósi (38.), Ballók (50.), Kovács (86.). 

Faragó Attila: – Becsülettel tettük a dolgukat, ami ma ennyire volt elég. Remélem, jövő hétre kiegyenesedünk, eltiltottjaink és sérültjeink visszatérhetnek sorainkba. 

Simon Antal: – Nehezen tudtuk feltörni a jól tömörülő hazai csapatot. A harmadik gól azonban eldöntötte a meccset, s ezután már könnyebben tudtuk játszani a saját játékunkat. 

Tudósított: Szabó György 

 

Jánoshida–Tószeg 3–3 (2–0) 

 

Újszász–Jászfényszaru 1–2 (0–0)

 

A góllövőlista

25 gólos: Kovács Tamás (Tiszaföldvár) 
23 gólos: Kriska Norbert (Tiszaföldvár), Szentmiklósi Dániel (Karcag) 
18 gólos: Oros Péter (Kis­újszállás) 
14 gólos: Bóta Márton (Jászfényszaru), Hevesi-Tóth Tamás (Martfű) 
13 gólos: Pesti Zoltán (Mezőtúr), Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki) 
12 gólos: Szabados Sándor László (Kunszentmárton), Szabó Tamás (Martfű) 
11 gólos: Csikós Lajos (Kisújszállás), Major Péter (Rákóczifalva) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!