Kézilabda

2022.04.04. 18:37

Növelte előnyét a Székács

Az 17. forduló mérkőzéseit rendezték meg a férfi kézilabda NB II. Délkeleti csoportjában. A listavezető Székács újabb rangadót nyert, míg üldözője, a Mezőtúr értékes pontot veszített Köröstarcsán.

Varga Csaba

Fontos meccset nyert Szegeden a fehér mezes Székács csapata Fotó: Miklós TV

Pick Szeged U23–Törökszentmiklósi Székács 22–24 (10–13)

Szeged, 50 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
 

Székács KE: Varga I. – Berkes 7, Csanádi 4, Szöllősi 2, Holló 4, Nyikos, Zsigmond G. 5. Csere: Rizinger (kapus), Dócs 2, Pásztor G., Sütő O. Edző: Szloska Krisztián.
 

Az éllovas Székács KE Szegeden folytatta bajnoki szereplését. Nagy iramban kezdődött a találkozó, az első három találatot a vendégek könyvelhették el. A fiatal szegediek azonban nem hagyták magukat, és a félidő közepén egy öt–nullás etapot követően sikerült kiegyenlíteniük hátrányukat. Ezek után a székácsosok is magasabb fokozatra kapcsoltak, és a félidő végére ismét háromgólos előnyre tettek szert, 10–13.
 

A második játékrészben a Tisza-partiak fiataljai alaposan megnehezítették a vendégek dolgát. Szűk tíz perc alatt még a vezetést is átvették. Ráadásul a 45. percben Zsigmond Gergőt piros lappal kizárták, ami még jobban megnehezítette a vendégek dolgát. Majd döntetlen állásnál két vendégbüntető is kimaradt, így 21–21-es állással kezdődött az utolsó öt perc. A parázs hangulatú hajrában Varga István kapus ziccereket hárított, az indításokat követően pedig a góllövőlistát vezető Holló Alex gyors találatokat jegyzett. Végül a Székács két góllal megnyerte a rangadót, és a Mezőtúr döntetlenjével immár négy ponttal vezeti a bajnokságot.
 

– Mint az a végeredményből is kitűnik, nagyon kemény és nehéz mérkőzést játszottunk Szegeden – értékelt Szlos­ka Krisztián a lefújást követően. – Több hiányzónk is volt, mégis nyertünk idegenben, ezért elismerés jár a fiúknak.

Köröstarcsai KSK–Mezőtúri AFC-Syngenta 25–25 (11–14)

Köröstarcsa, 120 néző. Vezette: Paska, Vastag.
 

Mezőtúr: Lipták – Zalai 4, Andrikó, Dénes Á. 2, Kovács T. 4, Tusjak 4, Zvolenszki 7. Csere: Czikó (kapus), Soós B. 2, Sütő M. 1, Kocsor, Papp K. 1, Sárosi, Schnetter, Tesényi. Edző: Boda Péter.
 

A mezőtúriak edzője, Boda Péter azt mondta a mérkőzés után: – Az első félidőben megleptük ellenfelünket a teljesen nyitott védekezéssel, és már hét góllal is vezettünk. A folytatásban sajnos több ziccert is elhibáztunk, ellenfelünk pedig felzárkózott háromgólnyi távolságra. A második félidőben is sokat hibáztunk, a hazaiak előbb egyenlítettek, sőt az 52. percben már ők vezettek hárommal. Óriási küzdeni akarással fordítottunk, és az utolsó egy percre már előnnyel tudtunk fordulni. A játékvezetők egy percig engedték támadni a hazaiakat, ami azt gondolom, hogy nonszensz a mai kézilabdában, akik kiegyenlítették hátrányukat. Férfias küzdelemben igazságos döntetlen született.
 

További eredmények: Algyő–Kunszentmárton 27–36, Túrkeve–Szolnoki KCSE 29–31. Női NB II.: XVI. Ker. KMSE–Mezőtúr 23–21.

 

A bajnokság állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában