Labdarúgás - NB II.

2022.04.23. 06:51

Zsinórban harmadik sikerére készül a MÁV FC a kiesési rangadón

Két győztes meccs után újabb sikerre készül a Szolnoki MÁV, amelyre az NB II. 34. fordulójában kiesési rangadó vár, mivel vasárnap 17 órától a sereghajtó III. Kerületet fogadja.

Varga Balázs

A Szolnoki MÁV középpályása, Sipos Zoltán újra remek formában, s jó játékára szükség lesz a III. Kerület ellen is Fotó: Mészáros János

Immár a 19. helyet foglalja el a tabellán a MÁV, miután a Nyíregyházát 1–0-ra, a Békéscsabát pedig 2–1-re győzte le, utóbbi ráadásul idegenben. Ilyesmi legutóbb augusztus 8-án történt, a Tisza-partiak akkor nyertek utoljára vendégként, még Budaörsön 3–2-re. Ha újabb sikert aratnak, akkor hárommeccses győzelmi sorozatról beszélhetünk, amire még nem volt példa a mieinknél a szezonban.

Az előző mérkőzésen Sipos Zoltán rúgta a győztes gólt, aki így hét hónap után talált be újra a bajnokságban. A 21 éves középpályás a remek szezonkezdet után kezd ismét magára találni. Úgy tűnik, az új frizura szerencsét hozott, mert attól kezdve, vagyis a Pécs meccs óta régi önmagát idézi.

– Mások is mondták már, hogy amióta más a hajam, ismét jól megy a játék – árulta el hírportálunknak a fiatal futballista. 

– Nem vagyok babonás, de úgy éreztem, minden szempontból meg kell újulnom, egy új Sipos Zoltánnak kell pályára lépnie. Természetesen nemcsak nekem javult a teljesítményem, hanem az egész csapatnak.

Megtaláltuk azt a szisztémát, ami a legjobban fekszik nekünk, és úgy tűnik, a Nyíregyháza ellen átszakadt a gát.

– Majd pedig Békéscsabán is jól játszottunk, kézben tartottuk a meccset, s elhoztuk a három pontot egy olyan együttes otthonából, amelyik október 3-a óta nem kapott ki hazai pályán. Ezt a sorozatot kell folytatnunk, hiszen könnyen lehet, hogy sorsfordító találkozó vár ránk, és a mi helyzetünkben, hiába nincs könnyű meccs ebben a ligában, mégis kötelező a győzelem.

Az biztos, hogy hatpontos találkozóról van szó, mindkét félnek nyernie kell, még az egy ponttal sem mennek semmire. Öt kör van hátra, mondhatni, már a hajrában járunk, így tényleg csak a győzelem ér sokat, a tabella szempontjából, és lélektanilag is.

– Két fontos sikert arattunk, és ugyan még nem vagyunk kint a kútból, de már leselkedünk ki belőle: egy újabb győzelemmel már a fejünket is kidugnánk – utalt a csapat helyzetére Romanek János vezetőedző. 

– Nem is akarunk most az ellenféllel foglalkozni, hogy milyen formában vannak, vagy hogy ki az edző. Csak magunkkal törődünk, azzal, hogy olyan szinten játsszunk, mint az elmúlt mérkőzéseken. A Nyíregyháza elleni siker óta a szerencse is megfordult, ez is kellett ahhoz, hogy jó passzban legyünk, s most ezt a hullámot meg kell lovagolnunk.

Egyébként az ellenfél, a III. Kerület az elmúlt öt mérkőzését elveszítette, így visszacsúszott az utolsó helyre. Legutóbb úgy kapott ki 2–1-re a Kecskeméttől, hogy a 89. percben még vezetett. Ekkor már a volt szövetségi kapitány, Pintér Attila ült a kispadon, akit egyelőre a szezon végéig szerződtettek. A bemutatkozása tehát végül nem sikerült jól, s remélhetőleg a holnapi összecsapáson sem jár több szerencsével csapata.

Tőlünk hiányzik Kovács Olivér sérülés miatt, viszont visszatérhet a három múltkori eltiltott, Hleba Tamás, Irmes Dávid és Szabó Alex. Ráadásul a múlt héten már Tóth László és Tömösvári Bálint is játszhatott, azaz egy kicsit több a variációs lehetőség.

További párosítások:

Vasárnap: Pécs–Békéscsaba, Győr–Nyíregyháza. Ajka–Budaörs, Diósgyőr–Szentlőrinc, Csákvár–Haladás, Vasas–Tiszakécske, Siófok–Dorog, Soroksár–Budafok, 17.00

Hétfő: Kecskemét–Szeged (tv: M4 Sport), 20.00

A bajnokság állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában