Galériával frissítve

2022.05.12. 19:31

Karcagról rajtolt el a Tour de Hongrie közel kétszáz kilométeres második etapja

A versenyzőkre csütörtökön egy százkilencvenkét kilométeres, teljesen sík szakasz várt a hajdúszoboszlói befutóig.

Daróczi Erzsébet

Tizenegy World Tour és nyolc Pro Tour csapat versenyzői, köztük igazi világsztárok sorakoztak fel a karcagi rajtnál Fotó: Daróczi Erzsébet

Az eddigi legerősebb mezőny jött össze a 43. Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körversenyre, melynek második etapja csütörtök délután Karcagról rajtolt. A versenyzőkre csütörtökön egy százkilencvenkét kilométeres, teljesen sík szakasz várt a hajdúszoboszlói befutóig. 

– Tizenegy World Tour és nyolc Pro Tour csapat nevezett idén, amire még sosem volt példa korábban. Ez nagyban köszönhető a Giro d’Italiának. A csapatok itt tudták hagyni a felszerelésüket, és csak a versenyzőket, a stábot kellett cserélniük, ami rendkívül nagy könnyebbséget jelentett logisztikai szempontból. Ebből következik, hogy igazi világsztárok is tagjai a mezőnynek – nyilatkozta a helyszínen hírportálunknak Szilasi László versenyigazgató.

– Egész Európa sportszerető közönsége Karcagra figyel ma, hiszen a versenyt nemcsak az M4 Sport közvetíti élőben, hanem az Eurosport összefoglalót ad róla, rögtön a verseny után – fogalmazott Szepesi Tibor polgármester. 

– Ezáltal olyan turisztikai és marketingértéke van a Tour de Hongrie-nak, ami néhány évvel ezelőtt még csak álom volt a szervezők, résztvevők számára. Most több millióan látják azt, hogy milyen gyönyörű a karcagi főtér, milyen sokan jöttek ki a rajthoz, milyen üdvrivalgás fogadta a versenyzőket. Bízom abban, hogy ennek hatására fellendül majd a karcagi turizmus is – bizakodott a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában