Vízilabda

2022.05.14. 06:58

Kedden zárná le a bronzcsatát a Szolnoki Dózsa

A Szolnok–Vasas párharc második összecsapását szombat este fél nyolctól rendezik a Komjádi uszodában.

Varga Csaba

Konarik (labdával) és társai visszavágnának a Vasasnak Fotó: Mészáros János

Eddig a kilencgólos győzelmek a nyerők az éremcsatákban, melyek az egyik fél második győzelméig tartanak mindkét párharcban. A döntő első meccsén a Ferencváros 18–9-re verte az OSC-t, míg a bronzcsata első felvonásán a hazai pályán játszó szolnoki csapatot 15–6-ra győzte le a Vasas legénysége. A finálé folytatása szerda este lesz, a Szolnok–Vasas párharc második összecsapását viszont szombat este fél nyolctól rendezik a Komjádi uszodában. 

A szolnokiak szélsője, Ko­na­rik Ákos azt mondta a legutóbbi találkozó után a vlv-nek: 

– Ez nagyon, nagyon, nagyon csúnya lett. Ami a negatív része: fejben nehéz lesz összeszednünk magunkat egy ilyen, mondhatom, sajnos zakó után. A pozitív oldala az, hogy ezzel körülbelül annyit értek, mint hogyha az utolsó pillanatban kaptunk volna egy gólt, amit fejjel lő az ellenfél játékosa. Az első győzelmet megszerezték a mi otthonunkban, ami nem jó, de megmutatták, hogy lehet ilyet csinálni, úgyhogy győzni megyünk a Komjádiba, és abszolút azt akarjuk, hogy visszahozzuk ide a párharcot, dőljön el itthon a bronzérem sorsa. 

Zsivko Gocics, a szolnokiak edzője szerint a meccs első negyede láttán semmi sem utalt arra, hogy nagy különbségű vereségbe szaladnak bele: 

– A kiegyenlített első negyed után tompák és dekoncentráltak voltunk, lehet mondani, semmi sem sikerült, ellenfelünk pedig remekelt, s a 2–8-as félidő után már esélytelenek voltunk egy jó eredményre. A héten igyekeztünk, hogy mentálisan helyrebillentsük a társaságot. Tudjuk, nincs kilenc gólkülönbség a két csapat között, de ezt nekünk most a medencében kell bebizonyítanunk. Azt akarjuk, hogy kedden Szolnokon zárjuk le a bronzcsatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában