Kosárlabda

2022.09.22. 06:55

A nyolc közé vágyik a Cegléd

Címkék#kosárlabda

A hétvégén útjára indul a kosárlabda a férfi bajnokság második vonalában, amelyben a tavalyi ezüstérmes Jászberényi KSE, valamint a Ceglédi KE csapata várja a rajtot. Előbb az újonc ceglédiek háza táján érdeklődtünk a felkészülésről és célokról.

Varga Csaba

A ceglédi kosárcsapat a legjobb nyolc közé jutást célozza meg a másodosztályban

Azt tudni kell, hogy a ceglédi együttes évek óta a szolnoki Tiszavirág Arénában rendezi a hazai bajnoki meccseit, hiszen a Pest megyei városban még javában épül a sportcsarnok. 

Az elmúlt évadban a másodosztály Zöld csoportját nyerték meg a ceglédiek és ezzel kvalifikálták a magukat a 14 csapatból álló Piros csoportba, ami ugyebár a nemzeti bajnokság második vonala. Tóth Tamás edző vezetésével szerezték meg a bajnoki címet, a tréner azonban a váltás mellett döntött, a jövőben a szegedi utánpótlásnál fog dolgozni. Helyét Siska János vette át, aki játékosként leginkább Nyíregyházáról ismert, az utóbbi klubnál edzőként is dolgozott évekig, az elmúlt évadban viszont Tiszaújvárosban ténykedett.

– Tulajdonképpen bő egy hónapja, augusztus 19-én vettem át a csapatot – mondta hírportálunknak Siska János. 

– Előtte Pásztor György és Rácz Zsolt készítette fel a fiúkat, akik majd a segítőim lesznek a továbbiakban. A napi tréningek mellett igyekeztünk minél több mérkőzést játszani az előszezonban. Összemértük erőnket többek közt a Jászberény, a Vasas, a Nagykőrös és a Óbudai Kaszások gárdájával is.

Mindezekből kitűnt, hogy sok idő kell, hogy összerázódjunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Piros-csoport jóval erősebb, mint tavaly volt a Zöld csoport.

– Többek között gyorsabb a játék, keményebben védekeznek a csapatok. Az erőviszonyok alapján úgy tűnik, hogy a Jászberény, a két pécsi csapat – a PVSK és az NKA –, valamint Vasas lehet harcban a feljutásért. Mögöttük viszont több közel egyforma képességű csapat fog harcolni a helyezésekért, többek között mi is, szeretnénk az alapszakasz végén a legjobb nyolc között végezni. Szombaton épp az egyik bajnokesélyes az NKA Pécs otthonában kezdünk, első hazai meccsünk jövő pénteken 18.30-kor lesz a Tiszavirág Arénában, ahol a TF-Budapest legénységét fogadjuk – tette hozzá a 46 éves szakember.

A Ceglédi KE csapata

Berkics Máté, Csaba György, Csákvári Csaba, ErdeI Márk, Fodor Máté, Kalassai Martin, Sedin Karavdic (szlovén), Kis Levente, Kovács Bálint, Lógár Bence, Tóth Bence, Tóth Zoltán. Vezetőedző: Siska János. Edzők: Rácz Zsolt, Pásztor György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!