Vízilabda

2022.09.20. 06:55

Szolnoki játékosok és edzők az U19-es vízilabda-Eb-n

Címkék#vízilabda

Megkezdődött az év utolsó világversenye, az U19-es Európa-bajnokság Podgoricában, ahol az egyik esélyesnek számít a magyar válogatott, soraiban két Dózsa-játékossal, Pető Attilával és Vismeg Zsomborral, de a szakmai stábban is találunk szolnoki kötődésű szakembereket.

Varga Csaba

Pető Attila a szolnokiak szinte mindegyik meccsén szóhoz jutott az elmúlt évadban

Fotó: Illyés Csaba

Elöljáróban annyit, hogy fantasztikus sikereket értek el férfiválogatottjaink az elmúlt két hónapban. A felnőttcsapatunk második lett a spliti Európa-bajnokságon. Az U18-as válogatottunk a belgrádi világbajnokságon, míg az U16-os együttesünk a larisszai Európa-bajnokságon diadalmaskodott. 

Még az U19-es Eb előtt csapatunk szövetségi edzője, az egykori szolnoki játékos, Nyéki Balázs azt nyilatkozta a VLV.hu-nak: 

– Az elmúlt évek tapasztalata szerint az a csapat lehet sikeres a korosztályos világversenyen, amelyik agresszívan, keményen, gyorsan játssza a modern vízilabdát és főleg: meg tudja oldani az „egó-kérdést”. Voltak jó korosztályaink a korábbi években, s azt lehetett látni, hogy a legfontosabb pillanatokban nem sikerült csapatként teljesíteniük, s emiatt elmaradt a remélt siker. Nálunk most az a legnagyobb kérdés, hogy ha eljönnek ezek a kritikus pillanatok, akkor mire lesz képes a társaság. Én biztos vagyok abban, hogy meg fogják tudni oldani közösen a feladatot. Ilyen szempontból mi magunk vagyunk azok, akiket le kell tudnunk győzni, csak ezután jönnek az ellenfelek, akik közül biztosan lesz nagyon erős is. A sportban benne van minden, sokszor nüanszokon múlik a dolog, és nem mindig a legjobb csapat győz, de én azt gondolom, hogy az egyik legerősebb válogatott leszünk, és nekünk az aranyért kell mennünk. 

Most pedig már javában zajlik a montenegrói fővárosban, Podgoricában az U19-esek kontinensviadala. A mieink gólzáporral kezdték a tornát, hiszen a nyitómeccsen 25–2-re verték a török válogatottat. A Szolnoki Dózsa játékosai közül Vismeg Zsombor három, Pető Attila két góllal vette ki a részét a magabiztos győzelemből. A folytatásban a házigazda montenegrói gárdával mérkőztek a mieink, ami lapzártánkat követően ért véget. A további csoportellenfelünk a francia együttes lesz. A négyesekből a csoportelsők a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek a középdöntőben folytatják. 

A szakmai stábról még annyit, hogy a szolnoki kötődésű Cseh Sándor, mint utánpótlás szakmai igazgató, Gárdonyi András pedig mint kapusedző segíti Nyéki Balázs munkáját. 

A mostani csapat magja, köztük Pető és Vismeg is tagja volt két éve az U17-es Eb-n bronzérmes gárdának, a fiúk azt mondták, hogy ennél többre vágynak a podgoricai kontinensbajnokságon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!