Kosárlabda

2022.09.22. 14:45

Zalaegerszegen szerepel az Olaj

A cseh bajnoki harmadik Brnóval kezdenek a Göcsej-kupán.

Varga Csaba

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Már csak egy hét és megkezdődnek a küzdelmek a férfi NB I. A csoportjában. Előtte azonban még egy teszttorna vár a Szolnoki Olajbányász csapatára, amely hétvégén a zalaegerszegi Göcsej-kupán fog szerepelni. A hagyományos felkészülési kupán a piros-feketék mellett a ZTE KK, a Sopron és a cseh BC Brno alkotja a mezőnyt.

A torma pénteken 17 órakor a ZTE–Sopron összecsapással kezdődik. Már ez a találkozó is ígéretesnek tűnik, hiszen két jó formában lévő csapat mérkőzik: az egerszegiek az osztrák bajnok BC Vienna otthonában, a soproniak pedig a Honvéd ellen nyertek legutóbb felkészülési meccset.  Ezután, 19 órától viszont már az Olajbányász–BC Brno mérkőzés következik.

A cseh csapat tavaly a harmadik helyen végzett hazája pontvadászatában. Az előszezonban több magyar együttessel is összemérték erejüket, a múlt héten előbb 105–103-ra legyőzték a hazai pályán szereplő Paksot, majd ugyancsak az atomvárosban lejátszott mérkőzésen 111–90-re kikaptak a Kaposvártól.

Mint tudjuk, az Olaj mind a nyolc tesztmeccsét megnyerte, a legyőzöttek között volt többek között a BL–főtáblás bosnyák Igokea, az osztrák BL–induló Gmunden, a román Nagyvárad, a magyarok közül pedig az Oroszlány és a DEAC. A kilencedik sikerhez tehát a Brnót kell legyőzni, aztán jöhet a Göcsej-kupa döntője, ami szombaton 19 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában