Kosárlabda

2022.11.26. 07:00

A hasonló mutatókkal álló Zetét fogadja az Olaj

A 9. forduló mérkőzéseit rendezik a hétvégén az élvonalbeli pontvadászatban. A Szolnoki Olajbányász a ZTE gárdájával szombaton 18 órától találkozik a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Auston Barnesnak (labdával) és társainak nagyon kell küzdeniük a hetedik győzelmükért

Fotó: Hunbasket

Az Olajbányász ugyebár 1989-óta megszakítás nélkül tagja az A csoport mezőnyének, azóta szinte mindegyik évadban váltakozó, nagy csatákat vívnak a Zalaegerszegi TE csapatával. A zalaiak meglehetősen régen, 2010-ben szereztek utoljára bajnoki címet, azóta csak egyszer, 2017-ben örülhettek éremnek, méghozzá bronznak. Érdekesség, hogy utóbb emlegetett szezonban épp az Olajt verték a negyeddöntőben. A tavalyi évadban a szolnokiak Bojan Szubotics utolsó másodpercben dobott palánkos triplájával 78–77-re nyertek Zalaegerszegen, a kék-fehérek viszont óriási meglepetésre 74–63-ra győztek a Tiszaligetben. Az más kérdés, hogy a ZTE nem tudott nagyot alkotni a folytatásban, a végén a 12. helyen zárta a bajnokságot. 

Idén viszont többre és jobbra vágynak a kék-fehérek, akik hasonló mutatóval – hat győzelemmel és két vereséggel – állnak, mint az Olajbányász, amelyik szerdán kellemetlen meglepetésre kikapott Oroszlányban. A ZTE viszont megverte a DEAC-ot, ami sorozatban már az ötödik győzelmük volt. 

Erről is beszélt a szolnoki klub honlapján Auston Barnes, a csapat bedobója: – Úgy gondolom, hogy jó teszt lesz a ZTE elleni mérkőzés. Remek csapat, erős kerettel, és jó szériában vannak, hiszen öt meccset nyertek zsinórban. Egy biztos nagy lendülettel és sok energiával kell játszanunk végig. Az fog majd dönteni, ki tud több labdát szerezni, lepattanókat gyűjteni és extra pontokat dobni, valamint küzdeni a győzelemért – hangsúlyozta az amerikai játékos. 

A 9. forduló további programja: 

Szombat: Alba Fehérvár–Sopron, 16.00. Bp. Honvéd–Kaposvár, Falco KC–Oroszlány, DEAC–Szedeák, 18.00. Vasárnap: Kecskemét–Atomerőmű SE, Körmend–Nyíregyháza, 18.00. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában