Galériával frissítve / Labdarúgás - NB III.

2022.11.27. 15:32

A Tiszafüred és a Karcag is győzelemmel fejezte be az őszi szezont

Az őszi utolsó fordulóban a Tiszafüred és a Karcag szurkolói győzelemnek örülhettek, a döntetlen ellenére ezúttal a Szolnok is büszke lehet teljesítményére. Csak a Jászberény szenvedett vereséget ezen a hétvégén.

Jegesi László

A fürediek első találatát jegyző Ferhé Zsolt (labdával)

Fotó: Pesti József

Szolnoki MÁV FC–MTK II. 3–3 (2–2)

Szolnok, 300 néző, vezette: Lovas László.

Gólszerzők: Lakatos (20.), Tömösvári (25., 50.), ill. Törőcsik (6.), Vasvári (45.), Merényi (47.)

Szolnok: Csáki - ANTAL, Tisza, Kiss B. (Iván M. 46.), Gohér, Rokszin (Dudok 83.) - FÖLDI - Lengyel (Pinto 46.), PELLES (Polónyi 88.),TÖMÖSVÁRI - Lakatos (Kanálos 67.) Edző: Horváth Csaba.

Bár maradt kieső helyen, fordulatos, élvezetes mérkőzést játszott a Szolnoki MÁV csapata az NB. III. Közép csoportjában. A szorult helyzetben lévő MÁV ráadásul egy, a tabellán jóval feljebb tanyázó csapattal ikszelt. Az MTK csapata kezdett jobban, góljukat követően még két helyzetet is kihagytak játékosai. A játékrész közepére felpörgött a házigazda és megfordította az állást. Mégsem vonulhattak előnnyel szünetre, mivel egy jogosan megítélt büntetővel egalizáltak a vendégek. Ráadásul a második félidő elején a vezetést is megszerezték, ám az újbóli egyenlítés sem váratott sokáig magára. A hátralevő időben inkább a fővárosi gárda akarata érvényesült, Tisza Kálmánék kontrákra rendezkedtek be, de az eredmény már nem változott.Horváth Csaba: Sokat tettünk ezért a döntetlenért is. Ha végig így játszottunk volna az idény során, most nem itt tartanánk.

Facultas Tiszafüred–Sényő 2–1 (1–0)

Tiszafüred, 400 néző, vezette: Kovács Tamás

Gólszerzők: Fehér (32.), Barna V. (94.), ill. Kapacina (79.).

Tiszafüred: TAJTI - Háda, Fehér, BARANYI, Tomola - Barzsó, Skulka (BARNA V. 78.) Mácsai, Szövetes - Szabó V. (Kertész (71.) Pintér V. Edző: Dorcsák Zoltán.

A fordulatos és izgalmas mérkőzésen a Tiszafüred a hajráig kézben tartotta az irányítást. Játékosai már az első félidőben több ziccert is kialakítottak, kapufát lőttek, ennek ellenére csak minimális előnnyel vonultak pihenőre. Fordulás után továbbra is a házigazdák szája íze szerint alakult a találkozó, amikor a hajrában szinte a semmiből egyenlített a Sényő. Egy ajándékba kapott büntetőből a vezetést is megszerezhették volna, ám Tajti bravúrral hárított, majd jött a csattanó, a lefújás pillanatában szerzett győztes gól.

Dorcsák Zoltán: – Gólokkal kellett volna nyernünk a meccset, majd a végén úgy tűnt, hogy az egy pontnak is örülnünk kell. Szerencsére nem így lett.

Jászberény–DVSC II 1–3 (0–1)

Jászberény, 200 néző, vezette: Urbán Eszter.

Gólszerzők: Szőllősi (57.), ill. Baranyai (24.), Major (46.), Rácz (51.)

Jászberény: Ecsegi - Varjas, Lami, Perevuznik (Donkó 54.), Horváth A., Ludasi - Borics (Mertse 67.) SZŐLLŐSI, Kurunczi (Palcsó 78.) Sárossy (László 54.) - Remili (Nagy Sz. 67.) Edző: Lakatos Béla.

A vendégek gólja ellenére kiegyenlített első félidőt láttak a kilátogató szurkolók, a szünet után azonban úgy tűnt, öt perc alatt el is dönti a találkozó kimenetelét a fiatal debreceni együttes. A házigazda azonban nem adta fel még 3 gólos hátrányban sem és hamar szépített. Helyzeteket dolgoztak ki, amelyek alapján akár egyenlíthetett is volna Lakatos Béla csapata. A lehetőségek azonban kimaradtak, így pont nélkül maradtak közönségük előtt.

Lakatos Béla: – Az döntött, hogy ellenfelünk mindkét kapu előtt határozottabban futballozott. Eredményességükhöz azonban kellett védőink közreműködése is.

Karcagi SE–DVTK II. 2–0 (0–0)

Balmazújváros, 100 néző, vezette: Leél-Őssy Ádám.

Gólszerzők: Maruscsak (48.), Nagy N. (87.).

Karcag: FEDINISINEC - Pap, Éles, Misák (Giuliano 83.), Tóth M. - Oláh (Tóth G. 71.), Virág, Juhász (Szabó L. (64.),Potornai (Kuti 71.) - Sidibe (Nagy N. 64.), MARUSCSAK. Edző: Igor Bogdanovics.

A helyzetek alapján már az első félidőben eldönthette volna a Karcag a mérkőzést. Nem így lett, a folytatásban azonban már eredményesebben játszottak Bogdanovics fiai az ellenfél kapuja előtt. Maruscsak góllal, gólpasszal, míg Fedinisinec kapus – 1-0-ás állásnál – egy-két hatalmas védéssel járult hozzá ehhez a diadalhoz.

Igor Bogdanovics: – A mérkőzés előtt azt kértem a játékosoktól, hogy nyerjék meg a találkozót, ezt pedig teljesítették a fiúk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában