Vízilabda

2022.11.23. 06:55

Erős ellenfél vár a Dózsára a nyolc között szerda este

A felek a kupasorozat legutóbbi évadjában is összemérték erejüket.

Varga Csaba

A héten Magyar-kupa negyeddöntő mérkőzéseket játszanak az érdekelt csapatok. A Szolnoki Dózsa az egyik legerősebb és legjobban menedzselt gárdával, az OSC-vel méri össze erejét az oda-visszavágós párharcban. Az első meccset szerdán 19.30-tól rendezik a fővárosban, a Nyéki Imre-uszodában. 

Érdekesség, hogy a felek a kupasorozat legutóbbi évadában is összemérték erejüket, a soproni elődöntőben 15–11-re nyert a Dózsa. Az előző kört mindketten simán vették, az OSC a Debrecent, a Dózsa pedig a Kaposvárt búcsúztatta, egyaránt kettős győzelemmel. 

– Lehetett volna kedvezőbb is a sorsolásunk, hiszen az egyik legerősebb állományú, jó szerkezetű együttest, az OSC-t kaptuk ellenfélnek, amelyet egy kiváló tréner, Varga Dániel irányít – nyilatkozta Hangay Zoltán, a szolnoki csapat edzője. 

– Vetélytársunk jó formában van, de mi is jól játszottunk az elmúlt mérkőzéseken, ezért is remek erőfelmérőnek ígérkezik a kupapárharc. Előbb egy jó meccset kell játszanunk a fővárosban, ahol olyan eredményt akarunk elérni, hogy legyen tétje a szombati visszavágónak. 

További párosítások: Vasas–Szeged, Bp. Honvéd–Eger, BVSC–Ferencváros, szerda, 20.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!