Galériával frissítve / Kosárlabda

2022.11.26. 20:27

Szoros lett a vége, de győzni tudott az Olajbányász

A Szolnoki Olajbányász nyerte a férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójának rangadóját, miután több mint kétórás óriási csatában 84-80-ra legyőzte a ZTE alakulatát.

Varga Csaba

Fotó: Kiss János

Az elmúlt öt meccsét megnyerő zalaegerszegi csapat érkezett a Tiszaligetbe az Olajbányász vendégeként. A kék-fehérek szlovén edzője, Sebastjan Krasovec azt mondta, hogy szeretnének egy jó meccset játszani a Szolnokkal, és megmutatni hogy ők az élmezőnyhöz tartoznak. Honfitársa, az Olaj-mestere, Gasper Potocnik pedig amondó volt a rangadó előtt, hogy továbbra sincsenek egyszerű helyzetben, de remélhetőleg szépen lassan visszatérnek majd a bajnoki szünet előtti állapotukhoz. 

Egyaránt kemény védekezéssel kezdtek a felek, a játékvezetők pedig túlságosan is engedték a keménykedést mindkét palánk alatt. Pár perc után megnyugodtak felek, felváltva potyogtak pontok, a ZTE-nél a szerb Danilo Osztojics, míg hazai oldalon az amerikai Andre Willamson volt a pontfelelős. A második negyedben 16-18-as állást követően rákapcsolt az Olaj. Közülük az irányító, Jabril Durham vette a kezébe a karmesteri pálcát, aki a gólpasszok mellett 15 pontig jutott, úgy hogy nem hibázott dobást. Mivel társai sem voltak restek, 42-34-es állással zárták az első félidőt. 

A fordulást követően felzárkóztak a vendégek két pont távolságra, aztán az Olaj ismét megrázta magát Bojan Szubotics lépett elő vezérré, értékes pontokat szerzett, Pongó Máté pedig osztogatta a gólpasszokat társainak. Jó volt a védekezés is, megnyugtató 62-51-es hazai vezetéssel zárult a harmadik negyed. A záró felvonásban nem hagyta magát leszakítani a ZTE, az Olaj csak négy triplát dobott a mérkőzésen, de azok mindig a legjobbkor jöttek. Durham továbbra is remekelt, végül tripla-duplával, vagyis 22 ponttal, 10 gólpasszal és 11 kiharcolt faulttal zárt. 

Volt, hogy hosszú percekig állt a játék, videóztak a játékvezetők többször is, sok kemény összecsapással és  reklamálással tarkított találkozón. Ha nem is könnyen, de az Olaj begyűjtötte a nagyon fontos győzelmet szívós vetélytársával szemben.  

A meccs legjobbja az Olaj amerikai irányítója, Jabril Durham volt, aki tripla-duplával, vagyis 22 ponttal, 10 gólpasszal és 11 kiharcolt faulttal zárt.

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ–ZTE KK 84–80 (16–18, 26–16, 20–17, 22–29) 

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Győrffy P., Ádám J. Lengyel Á. 

SZOLNOK: DURHAM 22/3, Lukács 7/3, Barnes 7/3, SZUBOTICS 17/3, WILLIAMSON 20. Csere: Révész 2, PONGÓ 4, Gavin 3, Rudner 2, Gilszki. Edző: Gasper Potocnik 

ZALAEGERSZEG: Trice 8, RAKICSEVICS 21/6, Polster, SMITH 11/6, OSZTOJICS 12. Csere: O'Reilly10, Zsíros 5/3, Szalay 7/3, Keller I., Csuti, Németh Á. 6/3. Edző: Sebastjan Krasovec 

Az eredmény alakulása: 4. perc: 6–5. 8. p.: 12–12. 14. p.: 29–22. 18. p.: 35–31. 24. p.: 45–38. 28. p.: 58–47. 34. p.: 67–56. 37. p.: 72–67. 39. p.: 78–73.

Így látták a szakemberek a mérkőzést:

Gasper Potocnik: – Az oroszlányi vereség után nem volt könnyű dolgunk, komoly nyomás alatt játszottunk. A ZTE megmutatta a karaktarét, nehéz meccs volt, de mi bizonyítottuk, hogy tudunk harcolni, és igazi csapatként nyertük meg a rangadót.     

Sebastjan Krasovec: – Végig kemény mérkőzést vívtunk a szolnoki csapattal. Kevés passzunk volt, viszont túl sok volt az eladott labdánk, ezekből könnyű kosarakat dobott ellenfelünk. Többször is tíz pontos hátrányban voltunk, és innen már nem sikerült utolérni a hazaiakat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában