Galériával frissítve / Vízilabda

2022.12.17. 17:18

Győzelemmel zárta az idei esztendőt a Szolnoki Dózsa

Győzelemmel zárta a naptári év utolsó bajnoki meccsét a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata, miután tíz góllal jobbnak bizonyult a Kaposvárnál.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

Szolnoki Dózsa–Kaposvári VK 17–7 (3–3, 8–1, 3–3, 3–0)

Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Petik A., Tóth S. 

SZOLNOK: JÓZSA – Kovács G. 1, Vismeg Zs., PÁSZTOR 4, Teleki, Jansik D. 1, Szeghalmi 2. Csere:  Schmölcz, BELÉNYESI 2, ÁGH 3, Vámosi 2, Pető A. 2,, Cseh A. Edző: Hangay Zoltán

KAPOSVÁR: Szilágyi – SZATMÁRI K. 2, Ifj. Berta, Windisch 1, LANGIEWICZ 1, Kakstedter 1, Pellei F. 1. Csere: Petrovszki, Palatinus, Vörös T. Juhász-Szelei, Takács J., Horváth Á. 1. Edző: Surányi László

Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 7/2. 

Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1 

A somogyi legénység az elmúlt hat találkozójából hat pontot szerzett, kétszer kikapott, háromszor döntetlent játszott, és csak egyszer hagyta el győztesen a medencét. A szolnokiak viszont veretlenül állnak, csak egyszer játszottak döntetlent, ötször nyertek, 16 ponttal a negyedik helyről várták az  összecsapást. Idén a felek a Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcában már összemérték erejüket. A dózsások mindkét mérkőzést magabiztosan nyerték. Ennek ellenére bizakodtak a kaposváriak, hogy a bajnokin megszorítják a szolnokiakat.

Repülőrajttal nyitott a vendéggárda, hiszen alig másfél perc alatt 2–0-ra vezettek, szerencsére gyorsan kapcsoltak a szolnokiak és Pásztor Mátyás vezérletével fordítottak, ám az első negyed végén még egyenlített a Kaposvár. A folytatásban aztán olyan játékot mutatott a Dózsa, amire régen volt példa, valósággal szétzilálták a vendégeket, tetszés szerint érték el góljaikat, 11–4. A folytatásban ugyan engedett gyeplőn a Tisza-parti alakulat, de így is tíz góllal győzte le vetélytársát. 

Így látták a szakemberek a mérkőzést:

Hangay Zoltán: – Nem úgy sikerült a bajnoki rajt, ahogy vártuk ám azóta sorozatban hat meccset is megnyertünk, és az Eurókupában is a negyeddöntőbe  jutottunk, ezért dicséret illeti a fiúkat, hiszen mindenben partnerek voltak. A Honvéddal szembeni kupameccs után sem álltunk le, és vártnál simábban nyertünk a Kaposvár ellen.

Surányi László: – Sajnos első számú kapusunkat, Csoma Kristófot nélkülöznünk kellett, mert a meccs napján szült a felesége. Kisfiúk született, gratulálunk az egész családnak! Úgy érkeztünk Szolnokra, hogy nekik megyünk, ez nem jött össze, sajnos nagyon megvertek bennünket.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában