Evezés

2022.12.08. 19:34

Halmozták a sikereket az idényben a szolnokiak

Az idei év kiváló versenyeredményeket hozott, több versenyzőnk is kijutott a felnőtt és korosztályos nemzetközi versenyekre – mondta szombaton tartott évzáróján a szolnoki Tisza Evezős Egylet ügyvezető igazgatója.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Molnár Dezső arról szólt, több versenyzőjük kapott válogatott meghívót, Furkó Kálmán révén pedig Európa-bajnoki címmel, és világbajnoki ezüstéremmel büszkélhedkedhet.

Molnár Dezső emlékeztetett, bár most természetes, hogy országos bajnoki címeket halmoznak, de a szolnoki evezés elmúlt 120 évében nem ez volt jellemző, a 80-as évek végéig ez megközelíthetetlen álomnak tűnt.

A szolnoki klub erősségét mutatja, hogy idén az országos bajnokságon a férfi felnőtt nyolcasunk ifi-korú versenyzőkkel kiegészülve a 3. helyen végzett – fogalmazott. Elmondta azt is, az utánpótlás korú sportolók száma idén ugyan csökkent, de bíznak abban, hogy a szép eredményeket és a példaképeket látva a fiatalabbak is kedvet kapnak a sportághoz.

Hozzátette, idén komoly infrastrukturális fejlesztéseket sikerült megvalósítaniuk. Az evezősök birtokba vehették a Holt-tiszai Vízi Sporttelepen újonnan felépült hajóházat, emellett konditerem-bővítésre is sor került.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában