Frissítve / Kosárlabda

2022.12.21. 20:55

Óriási fordítást mutatott be az Olajbányász a Honvéd otthonában

Győzelemmel zárta az alapszakasz első körének utolsó mérkőzését a Szolnoki Olajbányász csapata, miután hét ponttal diadalmaskodott a Budapesti Honvéd vendégeként

Varga Csaba

Az Olajbányász irányítója, Pongó Máté (jobbra) ezúttal hat pontot tett a közösbe

Forrás: hunbasket.hu

Nem a legjobb előjelekkel indultak a szolnoki kosarasok a fővárosba, hiszen Lukács Norbertet betegség, míg Jimmy Gavin sérülés nem tarthatott társaival. Ellenben egy új amerikai kosaras, Dayon Griffin tagja volt a piros-feketék keretének. A 27 éves, 196 cm magas hátvéd december 13-án szakított előző klubjával, a Kaposvárral. Érdekesség, hogy Griffin épp a meccs napján ünnepelte 27. születésnapját. Ha már az éveknél tartunk, a felek utoljára tétmérkőzésen a 2000–2001-es évadban találkoztak, mindkétszer az Olaj nyert a fővárosban 85–72-re, míg Szolnokon 97–68-ra. Egy biztos a szolnoki drukkerek ki voltak éhezve a Honvéd–Olaj derbire, ugyanis több mint fél ezren kísérték el kedvenceiket a Ludovika Arénába.

Bp. Honvéd SE–Szolnoki Olajbányász 65–72 (21–13, 21–13, 15–22, 8–24) 

Ludovika Aréna, 1000 néző. Vezette: Mészáros B., Söjtöry T., Földesi Á. 

Honvéd: SIMON K. 10/6, TANOH DEZ 13/3, Mijovic 6, Demeter 7/3, Peringer 6. Csere: Hajdu P. 4, SHERMAN 17/9, Völgyi 2, Kopácsi, Tarján. Edző: Baksa Szabolcs.

Szolnok: Durham 11, Pallai 8/6, BARNES 11/3, SZUBOTICS 19/6, WILLIAMSON 14. Csere: Pongó 6/3, Révész 1, Griffin 2, Gilszki. Edző. Gasper Potocnik.

Azt nem lehet mondani, hogy elkapta a fonalat az Olaj az első félidőben, hiszen mindössze 26 pontra voltak képesek az újonc Honvéd otthonában. Ráadásul a 42 kapott pont nagy részét kidolgozott helyzetek végén ziccerből dobták a hazaiak, a mezőny egyik legjobban védekező csapatának a gyűrűjébe. Vezetőedzőjük Gasper Potocnik rendre kikérte az idejét, de nagyon nem pörgött fel csapata, amelynek többek között kilenc eladott labdája volt, és a lepattanó csatát is elveszítette. Az egyetlen pozitivum volt, hogy hosszú idő után ismét pályára léphetett a hátsérüléséből felgyógyuló, Pallai Tamás.

A fordulást követően nagyon bekezdtek a vendégek, és egy 6–0-s rohammal faragtak hátrányukból, és igyekeztek megbénítani a fővárosiak játékát, fel is zárkóztak kilenc távolságra, de Sherman tripláival ismét elléptek a hazaiak. Szerencsére Pallai is jól célzott kintről, a záró felvonás pedig 57–48-as állásról indult. Egyre közelített a szurkolói által űzött-hajtott Tisza-parti alakulat, aztán a sokadszorra vezérré előre lépő Bojan Szubotics zsinórban dobott nyolc pontjával a 35. percben végre átvették a vezetést, 60–62. Innentől már csak öt pontot engedett a Honvédnak az Olaj, míg a vendégek hozzá tettek még tíz egységet, 65–72.

Felejthető meccsen nyertek a szolnokiak a fővárosban, de most a győzelem volt a legfontosabb számukra.

A 13. forduló további eredményei: Kecskemét–ZTE 77–94, Oroszlány–Szeged 87–69, Sopron–Nyíregyháza 90–49, Atomerőmű–Körmend 88–84, Kaposvár–DEAC mérkőzést csütörtökön játsszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában