Halasztás

2023.02.09. 17:25

A katasztrófa miatt lehetetlenné vált a vb megrendezése, nem utazik a földvári biliárdos

Elhalasztják a február közepére tervezett törökországi világbajnokságot, Tóth László tiszaföldvári biliárdversenyző azonban nem hagy fel az edzésekkel.

P. Pusztai Nóra

Tóth László nem hagy fel az edzésekkel. Bármikor is lesz a világbajnokság, ő felkészülten várja

Fotó: Beküldött fotó

Tóth László tiszaföldvári biliárdjátékos február 15-én utazott volna az ankarai világbajnokságra, karambol műlökés kategóriában tizenegy éve nem tartottak ilyen szintű megméretést. A hétfői földrengés miatt azonban lemondták a versenyt.

– Már értesítettek, hogy elhalasztják a világbajnokságot. A világ- és a török szövetség ma tárgyal a részletekről, de egyelőre kilátástalan a helyzet – mondta Tóth László.

A hétfői törökországi földrengés a verseny tervezett helyszínétől, Ankarától hét-nyolcszáz kilométerre van, a katasztrófa viszont az egész országot, térséget sújtja.

– Együttérzek minden török emberrel, akik családjaikat vesztették el ebben a szörnyű természeti katasztrófában. Imádkozunk azokért, akik megsérültek vagy életüket vesztették, miközben mi csatlakozunk Törökországhoz a nemzeti gyász időszakában – nyilatkozta Tóth László.

Az elmúlt hónapokban napi hat-hét órát edzett, hogy felkészüljön a versenyre, repülőjegyet és szállást is foglalt, a szabadságát a meghirdetett időponthoz igazította.

– A következő napok feladata, hogy későbbre tetessem át a foglalásokat. Az edzésmunka viszont nem áll meg, bármikor is lesz a vébé nagy meccsekre számíthatunk, mert az egykori bajnokok mellett feltörekvő tehetségek is az asztalhoz állnak majd – mondta Tóth László.

A földvári sportoló egyébként tavaly a spanyolországi Európa-bajnoki hatodik helyezésével vívta ki a VB részvételi jogot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában