Vízilabda

2023.02.25. 21:26

Biztos szolnoki győzelem a Miskolc ellen

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság 17. fordulójában a Szolnoki Dózsa 13–9-re verte a vendég miskolci legénységet.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egyértelműen a vendéglátók tűntek a mérkőzés esélyeseinek. ugyanis a feleket 23 pont választja el egymástól a bajnoki tabellán. Ráadásul a borsodi gárda még soha nem szerzett pontot Szolnokon, ezúttal sem sikerült nekik.

Az elején háromgólos előnyt épített fel a hazai csapat, amely kontrolálta a játékot. A folytatásban úgy tűnt, hogy nagyobb különbség is kialakulhat a küzdők között, ám a vendégek 10–5-ös állást követően a hosszú hajrát nyitottak, és egy háromgólos rohammal felzárkóztak. A szolnokiak azonban még időben kapcsoltak és Jansik Dávid irányításával és góljaival bebiztosították győzelmüket.

SZOLNOKI DÓZSA–PANNERGY-MISKOLCI VLC 13–9 (4–2, 1–0, 5–3, 3–4)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Bereczki M., Kovács S.

SZOLNOK:  Józsa – Kovács G., Schmölcz , PÁSZTOR 3, TELEKI 2, Vámosi 2, Szeghalmi 1. Csere:  JANSIK D. 2, Belényesi, Ágh, VISMEG Zs. 2, Pető. 1, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

MISKOLC: Moravcsik – VÁRKONYI 3, OLTEÁN 2, Molnár G., Tanczer, BRIKICS 3, Krasznai B. Csere: Hok, Molnár B., Nagy N., Böröczky 1, Gómez, Stefanidesz. Edző: Vidumanszky László.

Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 6/1.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Tanczer (25. p.), Olteán (30. p.)

Így látták a szakemberek a mérkőzést:

Hangay Zoltán: 

A miskolci csapat igazolta jó hírét, hogy a játéka sokat javult az elmúlt hetekben. A mi csapatunk a mérkőzés egyes periódusaiban több hibát is vétett a szokottnál. Ennek egyik oka, hogy az elmúlt másfél hónapban heti két meccset játszottak a fiúk, ezért némelyiküknél csökkent a koncentráció. Örülünk a győzelemnek, és készülünk a Honvéd elleni folytatásra

Vidumanszky László: 

A meccs elején meglépett tőlünk a hazai csapat. A negyedik negyedben feljöttünk 10–8-ra, de voltak rossz döntéseink, ezért nem tudtunk egy szoros végjátékot produkálni. A vereség ellenére sem okoztunk csalódást a Szolnok otthonában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában