Galériával

2023.02.05. 19:00

Jászapáti kiváló sportolóit, edzőit díjazták a sportbálon

A pandémia miatt két év kényszerszünet után immár negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Városi Sportbált Jászapátin.

I. A.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Városi Sportbált Jászapátin.

Fotó: Pesti József

A színvonalas estnek a nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal nem a művelődési ház, hanem a Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium sportcsarnoka adott helyet.

– Nagyon hiányzott már, hogy ilyen szép számmal össze tudjunk jönni. Alpolgármester kollegám ötlete alapján valósult meg, hogy a városi sportdíjak átadását kössük össze egy olyan közösségi rendezvénnyel, amely mindenki örömére szolgál – kezdte beszédét Farkas Ferenc.

A város polgármestere köszönetet mondott minden szervezőnek, támogatónak, aki hozzájárult az idei bál sikeréhez.

– A sport összeköt mindannyiunkat, összeköti a különböző sportágak képviselőit, a versenyzőket, a szurkolókat, sőt még az ellenfeleket is. Az elmúlt év sikereit ünnepeljük az esten.

Azokat a sikereket, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk, hiszen Jászapáti hírnevét öregbítik. Köszönet a felkészítő edzőknek, szakosztályvezetőken és minden támogatónak – osztotta meg gondolatait ifj. Pócs János, alpolgármester.

Az ünnepélyes megnyitó után a polgármester és az alpolgármester elismeréseket adott át azoknak a sportolóknak, akik az elmúlt évben hazai és nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. A képviselő-testület döntése alapján sportáganként, korosztályonként és nemenként is kitüntették a sportolókat, valamint átadták a három nagy sportdíjat is.

Az Év Edzője díjat Nagy Mónika kapta, aki az U13-as korosztály edzőjeként sok ifjú játékossal megszerettette a futballt, ami nagyon fontos az utánpótlás szempontjából.

Az Év Csapatának az U19-es Ifjúsági labdarúgó csapatot választották, a fiúk jelenlegi edzője Szántó Zoltán. A játékosok folyamatosan fejlődnek, a 2022/23-as idény féltávjánál az I. helyen állnak 33 ponttal.

A képviselő-testület a város sportjáért tartósan végzett, példamutató tevékenysége elismeréseként „Posztumusz Jászapáti Város Sportjáért” díjat adományozott Birkás Ferenc, a Jászapáti Városi Sportegyesület Labdarúgó Szakosztályának egykori vezetője részére. A tavaly elhunyt köztiszteletben álló sportvezető díját a család nevében, gyermeke, Birkás Máté vette át.

A sportólók, edzők köszöntését vacsora, majd hajnalig tartó mulatság követte. Pócs János országgyűlési képviselő felajánlásának jóvoltából az estet a Fever Dance Group produkciója színesítette.  

Jászapáti legjobb sportolói 2022-ben:  

Úszó szakosztály: Ballagó Flóra  

Tájfutó szakosztály: Zagyi Erzsébet  

Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Tóth Réka, Varga Máté  

Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium: Papp Vivien, Balog Nándor Krisztián 

Kígyó Dojó Harcművészeti Egyesület díjazottjai: Borbás Lili Eszter, Borbás Márton Miklós, Ádám Judit és Peták Richárd Szilveszter 

Erőemelő szakosztály: Béres Beatrix, Béres Csilla, Juhász Attila 

Labdarúgó szakosztály: Rusvai Réka, Urbán Marcell, Menyhárt Dániel 

Nippon Zengó csoport: Herkules Anna 

HIP-HOP Táncsoport díjazottjai: Tajti Kornélia, Böröczki Olivér, Bója Gréta 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában