Galériával

2023.02.04. 21:01

Kaotikus meccsen, szolnoki siker a rangadón

Egy végletekig kiélezett meccsen a szolnoki csapat 11–10-re legyőzte a Vasast a vízilabda-bajnokság 13. fordulójában.

Varga Csaba

Mindkét csapat vereséggel hangolt a rangadóra

Fotó: Kiss János

SZOLNOKI DÓZSA–A-HÍD VASASPLAKET 11–10 (3–4, 2–2, 2–2, 4–2)

Vízilabda Aréna, 400 néző. Vezette: Ifj. Kenéz Gy., Kollár Gy.

SZOLNOK: BÁNYAI – KOVÁCS G. 3, Vámosi, PÁSZTOR 5, Teleki, Jansik D., Szeghalmi 1. Csere:  Schmölcz, Belényesi, Ágh 1, VISMEG Zs. 1, Pető A. Simon D. Edző: Hangay Zoltán

VASAS: MIZSEI – Bátori 1, SIMON R. 2, Sedlmayer 1, Bedő, Brguljan Drasko, Zeninváry 1. Csere: Sélley-Rauscher 1, NAGAJEV 4, Randjelovics, Tasi, Gábor L. Edző: Szlobodan Nikics

Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 9/4 .

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.

Kiállítva (végleg, brutalításért): Zerinváry. (28. p.)

Mindkét csapat vereséggel hangolt a rangadóra, hiszen a legutóbbi körben a Dózsa a címvédő Fraditól, míg a Vasas az OSC-től kapott ki, ráadásul az utóbbiak Erdélyi Balázst, Konarik Ákost és Mezei Tamást is nélkülözték eltiltás, illetve betegség miatt.

A mérkőzés nagy részében a vendégek irányították a játékot, többször is két góllal vezettek, de nem lehettek nyugodtak, mert a lelkesen játszó szolnokiak végig ott loholtak a nyakukban. A záró felvonás nyolc–hetes Vasas vezetéssel kezdődött, a nagy kedvvel és jó lővőformában játszó Pásztor Mátyás immár sokadszorra kiegyenlítette csapata hátrányát. Majd a folytatásban büntetőt ítéltek a piros-kékek javára, ám Bátori Bence lövését Bányai Márk bravúrral hárította. A folytatásban Zerinváry Lóránt harcolt a szolnokiak centerével Teleki Andrással, aki megsérült és vérző fejjel szállt ki a medencéből. A játékvezetők pedig brutalitásért négy perces kiállítással büntették a Vasas játékosát. Bónuszként ötméterest is ítéltek a szolnokiak javára, amit Kovács Gergő értékesített, ezzel először vezettek a rangadón a házigazdák, 9–8. Sőt a következő percben Pásztor már kettőre növelte az övéi előnyét.

Nem adták fel a piros-kékek, az orosz Ivan Nagajev egy perc alatt két gólt lőtt, 10–10. Az utolsó perc óriási izgalmakat hozott, Pásztor pedig ötödik alkalommal is mattolta a Mizsei Márton kapust. A Vasas ellenakcióját pedig kivédekezték a hazaiak, akik a hátralévő húsz másodpercben lenyelték a labdát, és megnyerték a rangadót.

Így látták a szakemberek a mérkőzést:

Hangay Zoltán: 

– Egy jó és izgalmas mérkőzést játszottunk a Vasas csapatával. Végig hajtottuk, brusztoltuk a találkozót, és nem adtuk fel , amikor többször is két góllal vezettek a vendégek. Az utolsó percek kaotikus vízilabdát hoztak, de szurkolóink segítségével sikerült megnyernünk a rangadót

Szlobodan Nikics: 

– A mérkőzés nagy részében nem volt gond a játékunkkal., hiszen többször is két volt az előnyünk. Nem értettem Zeninváry Lóránd négy peres kiállítását, és ezért hajrában öt mezőnyemberrel kellett játszanunk. Ennek ellenére egyenlíthettünk volna a végén, ha pontosabbak vagyunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában