Vízilabda / Galériával

2023.02.11. 20:46

Rajt-cél győzelmet aratott a Dózsa

Az élvonalbeli vízilabda bajnokság 14. fordulójában a Szolnoki Dózsa magabiztosan, hét gól különbséggel győzte le az egri alakulatot.

Varga Csaba

Fotó: Kiss János

Jól kezdték a meccset a hazaiak, akik hamar háromgólos előnyt építettek fel, de a második negyed elején 3–2-re felzárkóztak a vendégek. A betegséggel bajlódó Jansik Dávidot nélkülöző szolnokiak azonban egy három gólos rohammal ismét elhúztak, majd folytatásban még tovább növelték előnyüket. A térfélcsere után sem változott a helyzet, Dózsa keményen védekezett, Bányai Márk kapus pedig remekül védett, Pásztor Mátyás és társai pedig mutatós gólokat lőttek, és vártnál magabiztosabb győzelmet arattak.

SZOLNOKI DÓZSA–TIGRA-ZF-EGER 11–4 (3–1, 2–1, 3–1, 3–1)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Csanádi, Tóth I.

SZOLNOK:  BÁNYAI – Kovács Gergő 2, PETŐ 2, PÁSZTOR 3, Teleki, Vámosi 1, Szeghalmi. Csere:  Schmölcz, BELÉNYESI 1, Ágh 1, Vismeg Zs. 1, Simon D., Fedac. Edző: Hangay Zoltán

EGER: Grieszbacher – Krijestorac 1, Baksa B., Kovács Gábor, MURISICS, Sári 1, Szalai G. Csere: Krémer (kapus), Gólya 1, Spitz 1, Rádli, Klár, Lőrincz B., Dóczi. Edző: Tóth Kálmán

Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 10/2.

Így látták a szakemberek a mérkőzést

Hangay Zoltán: – Ahhoz képest, hogy trieszti kupameccs után mindössze egy napot tudtunk készülni az Eger ellen, és csapatkapitányunk, Jansik Dávid lebetegedett, jó teljesítményt nyújtottunk a mérkőzésen. A fiúk végig betartották taktikát, és irányították a mérkőzést. Örülünk az újabb győzelmünknek.

Tóth Kálmán: – A játék minden elmében messze elmaradtunk, ami tudunk. Nehéz mit mondani, ezúttal gyengén játszottunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában