Frissítve / Vízilabda

2023.02.22. 21:19

Bravúros győzelmet aratott a fővárosban a Szolnoki Dózsa

A vízilabda OB I. 16. fordulójában Szolnoki Dózsa csapata óriási csatában egy góllal nyert a BVSC otthonában.

Varga Csaba

Fotó: Nagy Balázs

Végig óriási, fordulatos mérkőzést vívott egymással a két rivális. A hazaiak megugrottak két góllal, 4–2, innen azonban a Dózsa fordított, 4–6. A folytatásban már rendre a vendégek vezettek, de a záró felvonás már 9–9-es állásról indult. Pásztor Mátyás révén ismét a szolnokiak jutottak előnyhöz, majd Nagy Márton ötméteresét Bányai Márk bravúrral hárította. A BVSC később Batizi Benedek találatával egyenlített, sőt a győztes gólért is támadhattak a hazaiak, de Batizi újabb lövését blokkolta Jansik Dávid. Fél perccel a vége előtt a Dózsa támadhatott, Jansik pedig belőtte az övéi győztes gólját, 10–11.       

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 10–11 (2–2, 2–4, 5–3, 1–2) 

SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács G. 2, Pető 1, Pásztor 1, Ágh, Vámosi , SZEGHALMI 2. Csere: JANSIk D. 2, Belényesi, Schmölcz 1, Teleki 1, Vismeg 1. Edző: Hangay Zoltán.

A BVSC gólszerzői: Mészáros Cs. 2., Gál D. 2, Csacsovszky 1, Kovács P. 1, Nagy M. 1, Batizi 1, Mészáros M., 1, Tátrai 1.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában