Labdarúgás

2023.02.16. 15:12

Utolsó helyről a dobogó közelébe repült a Kunszentmárton

Nagyot fordult a világ a Kunszentmárton csapatánál, hiszen az előző idény végén az utolsó helyen végzett a megyei I. osztályban, viszont az Újszász visszalépésének köszönhetően mégis a megyei élvonalban folytatta a KuTe. Nem is akárhogy, hiszen az idei szezon féltávjánál a negyedik helyen szerepel az együttes.

Kovács Levente

A zöldmezes KuTe a negyedik helyről várja a tavaszi folytatást

Fotó: Pesti József

– A szezon előtt sikerült találnunk egy olyan edzőt Sechna Gábor személyében, akire remélhetőleg hosszabb távon is számíthatunk – számolt be a nyáron történt változásokról Varga Lajos, a klub elnöke. – A mostani idénynek úgy vágtunk neki, hogy a 8–12. helyek valamelyikét céloztuk meg, azonban a várakozások felett teljesítettünk, és a negyedik helyen állunk jelenleg a tabellán. Ez annak is betudható, hogy kialakítottunk egy olyan játékrendszert, ami illik a kerethez, a játékosok alkalmazkodtak hozzá, illetve megtanulták, hogyan kell mérkőzéseket nyerni. 

A felkészülés ennek ellenére nem a legmegfelelőbben sikerült, két nagyarányú vereség is becsúszott az edzőmeccseken (Hódmezővásárhely II., 0–7, Gyula, 1–8). 

– Ha értékelnem kellene ezt az időszakot, akkor azt mondanám, hogy erős közepesre sikerült – mondta az elnök. – A tesztmérkőzésekre elsősorban edzésként tekintettünk, hogy felkészüljünk a bajnokságra, nem az eredmény volt a fontos. Négy távozónk volt a télen, pótlásukat az ificsapat tehetségesebb játékosaival oldjuk meg. 

A KuTe hosszú távú céljai között az szerepel, hogy egy stabil középcsapatot tudjon kialakítani, amely évekig a megyei élvonalban játszhat.

 – Elégedettek lennénk azzal is, ha a hatodik hely környékén zárnánk a bajnokságot – jelentette ki Varga Lajos. – Arra törekszünk majd, hogy minél jobb eredményt érjünk el, ehhez javítanunk kell a védekezésünkön és a helyzetkihasználásunkon is. 

A KuTe őszi eredményei: KuTe–Szajol 3–3, RSE–KuTe 3–3, KuTe–TiSE 0–4, KuTe–Tószeg 4–2, Jászfényszaru–KuTe 1–3, KuTe–Martfű 2–4, KESE–KuTe 0–2, KuTe–TFC 2–1, KuTe–Cserkeszőlő 2–1, KuTe–Kenderes 3–2, Kisújszállás–KuTe 2–1, KuTe–Jászárokszállás 1–0, Jánoshida–KuTe 2–5, Mezőtúr–KuTe 2–2.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában