Gyász

2023.03.23. 09:39

Elhunyt az újszászi sportélet kiemelkedő alakja, a hazai lábtoll-labdázás megteremtője

PRO URBE díjas sportvezetőjét, a városi közösség örökös mozgatóját gyászolja Újszász.

Rózsa Róbert

Fehér János a magyarországi lábtobb-labdázás megteremtője, Újszász sportéletének örökös szervezője volt

Fotó: Facebook.com / Dobozi Róbert

Elhunyt Fehér János, városunk PRO URBE díjazottja, sportvezetője és közösségének örökös mozgatója

jelentette be a szomorú Dobozi Róbert, Újszász polgármestere.

Mint a városvezető emlékeztetett, Fehér János friss agrár diplomásként 1976-ban költözött Újszászra, és kezdett el dolgozni a helyi tsz-ben. Rögtön bekapcsolódott a sportéletbe, a tömegsport szervezésébe. 1982-ben az újszászi sportkör elnökévé választották. Számtalan helyi sportrendezvény fűződik a nevéhez. Vezetésével Újszász bekapcsolódott az olimpiai ötpróba akcióba, melynek keretében sokszor 300 gyermek és felnőtt vett részt egy-egy futóversenyen vagy kerékpártúrán. Sok újszászival kedveltette meg a triatlon és duatlon sportágat is.

Kezdeményezője volt a Tornacsarnok megépítésének, melynek 1992-ben vezetője lett. Az ő nevéhez fűződik a lábtoll-labdázás magyarországi elterjesztése, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség megalakítása, amelynek főtitkára. Alapító tagja és alelnöke a Nemzetközi Lábtoll-labda Szövetségnek. Sikeres sportdiplomáciai munkája eredményeként 2000-ben Újszászon rendezték meg az I. Lábtoll-labda Világbajnokságot, ezáltal több európai és ázsiai orszába jutott el városunk jó híre – írta közösségi oldalán Dobozi Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában